Bediüzzaman'ın talebelerinden Gülen'e ders!

Bediüzzaman'ın talebelerinden Abdullah Yeğin 'Üstad dini siyasete alet etmemeye her zaman dikkat etmiştir. Birbirinden ayrı tutmuştur' diye konuştu.

VAN 22.03.2014 09:14:58 0
Bediüzzaman
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bediüzzaman'ın talebelerinden olan Abdullah Yeğin, Abdülkadir Badıllı ve Mehmet Fırıncı'nın anlatımıyla Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda 'Çağın Vicdanı Bediüzzaman' programı düzenlendi. Üstadın vefatının 54. yılı anısına düzenlenen programda, Said Nursi'nin hayatı anlatıldı. Bediüzzaman talebelerinden Abdullah Yeğin asıl meselenin iman hakikatlerini kavramak olduğunu söyledi.

DÜNYA ALDATIYOR

Yeğin 'Üstadın yolundan gelenler yalnız ve yalnız Allah rızası için çalışmalıdır. Esas mesele birlik ve beraberliği sağlamaktır. Ama adam din düşmanlarıyla ittifak ediyorsa ve bu şekilde dünyayı kucaklamak istiyorsa bizim onunla alakamız yoktur' şeklinde konuştu. Ahiret için çalışmanın çok önemli olduğunu dile getiren yeğin 'Meşru daireden ayrılmadığımız müddetçe dünya için de çalışmak gerekir. Ama çoğunu dünya aldatıyor. Bu dünya nimetleri insanları kandırıyor. ' diye konuştu.

SESSİZ KALMADI

Üstadın siyasete bakış açısını da değerlendiren Yeğin 'Üstad dini siyasete alet etmemeye her zaman dikkat etmiştir. Birbirinden ayrı tutmuştur. Ama dinsizlere de dinsiz demekten geri durmamıştır. Haksızlığa sessiz kalmamıştır. Sırf bunu söylediği için sürgün yemiştir. İşte Üstadın büyük olmasının sebebi kendisini Allah'ın rızasına adamış olmasıdır' dedi.

Yeni Şafak