Bediüzzaman'dan talebesine Gülen uyarısı!

Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında bulunan Yebrud semtinde yaşayan Hristiyanlar, özgürlükleri için savaşan Suriye halkıyla birlikte devrimin yanında olduklarını belirtti.

VAN 27.03.2014 10:09:35 0
Bediüzzaman
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açıklamada bulunan 'Özgür Hristiyanlar' grubunun bir temsilcisi, 'Hz. İsa'nın bize öğrettiği 'hakkı desteklemek, batıla karşı çıkmak' düsturuyla yola çıktık. Bütün Yebrudlu Hristiyanlar olarak barışçıl gösterilere katılıp zalim rejime karşı mücadelemizi başlattık' dedi.

Azınlıkların korunmasıyla ilgili Müslümanlardan önemli bir beklenti içerisinde olduklarını vurgulayan temsilci, 'Bize övünç veren şey, şehrimizde yaşayan Müslüman komşularımızın güvenliğini sağlamaktır' dedi.

Özgürlük için sokaklara çıkan ve ismini vermek istemeyen Hristiyan gençlerden biri de AA muhabirine, 'Müslüman arkadaşlarımla birlikte gösterilere çıktığımızda olağanüstü bir sevinç yaşadım. Ardından Esed askerlerinin göstericilere ateş açması, silahlı mücadeleyi mecbur hale getirdi' diye konuştu.

Özgür Hristiyanlar'dan Hana el-Yebrudi ise kendilerinin radikallerden korkutulduklarını belirterek, Yebrud'da yaşayan 4 bin Hristiyanın Esed sonrasında demokratik bir ülkenin kurulacağına inandığını söyledi.

Hana, Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın yol haritasını beğendiklerini, aksi takdirde, hiçbir aşırı grup tarafından yönetilmeye yanaşmayacaklarını, eski baskıcı sistemin yerini yeni baskıcı bir sistemin almasını ülkede kimsenin istemediğini ifade etti.

Bu bölgede bulunan Özgür Suriye Ordusu birliklerinin kendilerini koruduğunu aktaran Hana, Esed rejimiyle işbirliği yapan Hristiyanları muhaliflerin safına katılmaya davet etti