Bedirhanoğlu: Fahri imamlara kadro verilmeli

CHP, geçici din görevlilerinin kadroya alınmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu. Konuyla ilgili konuşan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Bu durum ilimizin ve bölgemizin kanayan bir yarasıdır. Fahri imaml

VAN 24.11.2021 13:59:56 0
Bedirhanoğlu: Fahri imamlara kadro verilmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasını taşıyan, "Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklife göre, geçici olarak görev yapan Kur’an kursu öğreticileri, vekil imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapan din görevlilerinin kadroya alınması istendi.

Teklifin gerekçesinde vekil imam-hatip veya müezzin-kayyımların kadroya geçişi için taşrada en 4 ay çalışmış olmak, KPSS' den yeterli puanı almak ve yeterlilik belgesi sahipliği istendi. Kur’an kursu öğreticileri içinse 2010'dan itibaren en az 3 yıl eğitim vermek ve yeterlilik belgesi şartı aranması istendi.

“KATKI OLSUN DİYE İLİMİZDEN, İLÇELERİMİZDEN RAPOR OLUŞTURDUK”

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, geçici din görevlilerinin kadro taleplerinin insani ve önemli bir talep olduğunu belirterek, “Din görevlileri kardeşlerimizin bu talebini yerinde buluyoruz. Bu sorunun temelinde ne var, ne isteniyor? Bu konuyla ilgili bizde katkı olsun diye ilimizden, ilçelerimizden raporlar oluşturarak genel merkezimize ve vekillerimize gönderdik. Genel merkezimin ve teşkilatımızın da bu katkı raporunu dikkate aldığını görüyoruz. Görevlilerimiz mesleklerine emek vermişler, eğitimlerini tamamlamışlar, KPSS ve DHBT puanları tutuyor, görevlerini başarı ile sürdürüyorlar. Bu yönüyle baktığımızda da bu sorunun çözülmesini elzem görüyoruz” dedi.

“BU DURUM İLİMİZİN VE BÖLGEMİZİN KANAYAN BİR YARASIDIR”

Kadro talebiyle ilgili durumun sürüncemede bırakılmaması gerektiğini bu durumun görev yapmakta olan çalışanların motivasyonunu ve başarısını olumsuz olarak etkilediğini ifade eden Başkan Bedirhanoğlu, “Sosyal, hukuk devleti anlayışının benimsendiği bir sistemde, istihdam politikasının kadrolu ve güvenceli istihdam dışında farklı statülere ayrılması zaten başlı başına bir sorundur. Yani sistemin getirdiği bir olumsuzluk var. Bizim aslında bunu çözmemiz gerekiyor. Baktığınızda kamuoyunda 'fahri imam' diye adlandıran içerisinde Kur’an kursu öğreticileri, vekil imam-hatip veya müezzin-kayyım bulunan bu olumsuz durumdan etkilenen ortalama 27 bin Diyanet çalışanı var. Bu çalışanlar aileleri ile birlikte mağduriyetten kurtarılmalıdır. Camilerimizin, mescitlerimizin, Kur’an kurslarımızın sorunsuz bir biçimde halka hizmet sağlayabilmesi adına mesai mefhumu gözetmeden sarıklarını, cübbelerini giyip sabahın 5’inden gece geç saatlere kadar çalışan bu kişilerin mağduriyeti göz önüne alınmalıdır. Bu durum ilimizin ve bölgemizin kanayan bir yarasıdır. Fahri imamların kadro talebi bir an önce yerine getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi