BDP'liler seçmeni aldatmaya çalışıyor

AK Parti Van Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar hükümetin en büyük yatırımının çözüm süreci olduğunu söyledi. Gülaçar, 'Anneler yas tutmak değil, düğün istiyor' dedi.

VAN 20.03.2014 11:18:07 0
BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00


Anneler artık yas değil düğün istiyor

AK Parti Van Belediye Başkanı adayı Osman Nuri Gülaçar Van'da AK Parti'nin büyük bir patlama yapacağını söyledi. Gülaçar, seçim çalışmalarını Yeni Şafak'a anlattı. Çözüm sürecinden, seçim çalışmalarına, projelerinden hayallerine kadar geniş perspektifte Van'ı değerlendiren Gülaçar 'Van Denizi'ni vatandaşların hizmetine sunacağını kaydetti. Gülaçar, Paralel yapının BDP ile ortak hareket ettiğini de dile getirdi. Gülaçar, 'Paralel yapı AK Parti karşıtlığını her yerde dile getiriyor. Bunların stratejileri güçlü olan ikinci adaya oy vermek. Ancak Batı'da böyle derlerken Doğu ve Güneydoğu'da BDP ile ittifak yapıyorlar' dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecinin Van ve bölge için olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Osman Nuri Gülaçar, 'AK Parti'nin 12 yıllık hizmetleri çok büyüktür. Bu hizmetleri şimdiye kadar gelen hiçbir iktidar yapamamıştır. Ama buna rağmen Sayın Başbakanın tüm riskleri üstlenerek hayata geçirmeyi başardığı çözüm süreci, 12 yıllık AK Parti iktidarının Türk ve Kürt halklarına yönelik en büyük yatırımdır. Şu anda çocuğu dağda olan anne 'benim çocuğum ölmeyecek' diyor. Oğlu asker, polis olan anne de 'benim çocuğum ölmeyecek' dedi. Bu umudun korunması gerekir. 30 yıllık çatışma biranda sıfırlandı. Anneler çocuklarının ölümüyle yas tutmak değil, düğünlerinde oynamak istiyor. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir' şeklinde konuştu.

SALDIRILARLA BİZİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Van'ı kimsenin, hiçbir grubun ve hizbin inisiyatifine terk etmeyeceklerini ifade eden Gülaçar, 'Biz tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da birleştirici bir rol oynayacağız. Bundan dolayı da bizi engellemeye çalışıyorlar. 150'den fazla köye gittim ve oralarda çok iyi karşılandık. Ancak BDP'liler Van'dan olmayan insanları getirerek bize saldırdılar. Hanımlar teşkilatımızdan bir kardeşimizin ayağını kırdılar. Taşlarla, sopalarla bize saldırıyorlar ama bunun bir yararı olmayacak' dedi.

BİZ ASIYORUZ ONLAR İNDİRİYOR

Seçim çalışmalarının Van'da BDP'nin saldırılarıyla demokratik şölen havasını kaybettiğini ifade eden Osman Nuri Gülaçar şunları kaydetti: 'Biz çalışmalarımızı, projelerimizi anlatmak için yaptığımız afişlerimizi astığımız bilbordları hemen değiştiriyor, yırtıyor, parçalıyorlar. Bunlar bizi yılmayacak. Vanlılar bunun cevabını 30 Mart'ta verecek.' BDP'li Van belediyesini eleştiren Gülaçar, 'Seçim meydanlarında 5 yıl önce söylediklerinin hiçbir vaadi hayata geçirmediler. Şimdi hangi yüzle çıkıp oy istiyorlar anlamıyorum' dedi.

Sayısız proje

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın projeleri bölüm üzerinde oturuyor. İlk ayağı, altı yapı eksikliklerinin giderilmesi, ikinci ayağını sosyal alan donatıları, çevre ve ekolojik, çocuk, genç, kadın ve yaşlı merkezleri oluşturuyor. Son ayağında ise işsizlik ve istihdam alanlarının geliştirilmesi gibi çalışmalar yer alıyor. Gülaçar tüm Vanlıların 'Deniz' olarak ifade ettiği Van Gölü'nü de turistik konumuna yükselecek projeler hazırladı. Şehir stadı, Bilim merkezi, yeni bir otogar ve metrobüs gibi projelerle yeni ve yaşanabilir bir Van vaadediyor Osman Nuri Gülaçar.

BDP'liler seçmeni aldatmaya çalışıyor

Kamuoyunda BDP'nin seçim bölgelerinde sık sık kullandığı 'Özerlik ilanı' ile ilgili projenin tamamen oy devşirmeye yönelik bir manipülasyon olduğunu söyleyen Osman Nuri Gülaçar, 'Bu şekilde BDP eksikliğini hiçbir belediyesinde vaat ettiği projeyi hayata geçirememe eksikliğini bu şekilde kapatmaya çalışıyor. Böylece seçmenler aldatılmaya, oyları kendilerine toplamaya çalışıyorlar. Ancak bunu biz vatandaşa anlatıyoruz. Bu planları da tutmayacak' dedi. Seçime yönelik çalışmalarını da anlatan Gülaçar, Van'ı cazibe merkezi haline getireceklerini, işsizlik konusunda da çalışmalarda bulunacaklarının altını çizdi. Gülaçar şunları kaydetti: 'Biz şehrimizi AK Belediyecilikle tanıştıracağız. Kültürel, sosyolojik, ekonomik belediyeciliği altyapı, üstyapı, imar, iskan gibi klasik belediyecilik anlayışıyla birleştirip hizmet belediyeciliğini hayata geçireceğiz. Başta işsizlik gibi temel sorunlar için de harekete geçeceğiz. Bunun için çevre iller de olduğu gibi komşu ülkelerle de görüşmeler yapıp, yatarım ve istihdam konularını hayata geçireceğiz. Örneğin Erbil ile 'Kardeş şehir' yapacağız. Bunu Neçirvan Barzani ile görüştüğümüzde 'Ser seran ser çevan' (baş göz üstüne) dedi.'