BDP’liler, Gülen’e gidiyor

BDP'den bir heyet, Mayıs ayında ABD'ye giderek, Fethullah Gülen ile görüşmeyi planlıyor. BDP'nin talebi Gülen'e yakın isimlere iletildi.

VAN 26.03.2013 13:03:25 0
BDP’liler, Gülen’e gidiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

BDP’liler, İmralı görüşme notlarında yer alan Fethullah Gülen’e yönelik ağır ifadelerden sonra arayı düzeltmek amacıyla ikinci adımı atıyor. İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder’in yaptığı açıklamalar ardından bu kez bir BDP heyeti, Fethullah Gülen’i ziyarete hazırlanıyor.

PKK, yıllardan bu yana Güneydoğu’da en büyük tehdit olarak Fethullah Gülen cemaatinin yürüttüğü eğitim çalışmalarını gördü. Cemaate ait dershane ve eğitim merkezlerine ve hocalarına yönelik saldırılar düzenledi.

Barış sürecinin başlaması ile birlikte ilk tavrını açıklayan isimlerden birisi Fethullah Gülen oldu. Gülen, sürece, “Milli onur ayaklar altına alınmadan el de öpülür ayak da” diyerek desteğini en uç noktada ortaya koymuştu.

Milliyet Gazetesinin “İmralı zabıtları” diye kamuoyuna duyurduğu BDP’lilerin görüşme notlarında ise Abdullah Öcalan’ın ağzından Gülen’e ağır ifadelere yer verildi. Yayınlanan haberin “zabıt olmadığını, BDP’lilerin görüşme notları” olduğunu ilk kez kamuoyuna duyuran Rotahaber, söz konusu haberde yer alan ifadelerini düzelteceği bilgisini de önceden okuyucuları ile paylaştı.

Nitekim, ikinci ve üçüncü İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Gülen’e kamuoyu aracılığı ile gönderdiği mesajında, Öcalan’ın Bediüzzaman Said Nursi ve Gülen hakkındaki sözlerinin önündeki ve sonundaki cümlelerinin çıkartıldığı için anlamının değiştiği bilgisini paylaşmıştı.

ŞİMDİ ABD’YE BDP HEYETİ GİDİYOR

BDP kaynaklarından alınan bilgiye göre, BDP Fethullah Gülen’in gönlünü alma yolunda bir adım daha atıyor. Mayıs ayında başka bir etkinliğe katılmak için ABD’ye gidecek olan iki kişilik heyet, Pensilvanya’ya da uğrayacak ve Fethullah Gülen ile görüşecek.

İki kişilik BDP heyetinde Eşbaşkan Selahattin Demirtaş ve Altan Tan’ın yer alacağı belirtiliyor.

Öğrenildiğine göre, Gülen’e yakın isimlerle bu görüşmenin gerçekleştirilebilmesi için kontak kuruldu ve görüşme talebi iletildi. Gülen’in bu konuda nasıl bir cevap vereceği, görüşme talebini kabul edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.