BDP'li Üçer'den Başbakan Erdoğan'a Soru Önergesi

BDP Van Milletvekili Üçer, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

VAN 27.03.2013 12:41:21 0
BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Özdal Üçer, açıktan atama onaylarının üç aydır beklediğini söyledi. Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının sorumluluğu birbirlerinin üzerine attığını ifade eden Üçer, "190 sayılı KHK'nın ek 7. maddesinde yer alan hükümde, 'Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen atama sayısının kamu idare, kurum ve kuruluşları itibarıyla dağılımı, kullanımı ve diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu bakan ve Maliye Bakanının müşterek teklifi üzerine Başbakan onayı ile belirlenir' ifadesi yer almaktadır. Diğer taraftan, yine 190 sayılı KHK'nın ek 7. maddesinde, 'Birinci fıkra kapsamında 657 sayılı Kanun'un 59'uncu ve 92'nci maddeleri uyarınca yapılabilecek açıktan atamalar için Devlet Personel Başkanlığından izin alınması zorunludur' deniliyor. Bu hükümde yer alan 59. madde hükmü istisnai kadrolara yapılan atamaları, 92. madde ise istifa sonrası açıktan atama yoluyla memuriyet kadrolarına yapılacak atamaları göstermektedir. Tüm bunların yanı sıra ayrıca 2012 yılında işlemleri tamamlanmayan ve 2013 yılına sarkan atama işlemleri bulunmaktadır. Bu atama işlemleri de yukarıda hükmü verilen onayı beklemektedir. Bu bağlamda, 2013 yılı açıktan atama (59 ve 92'inci maddelerde belirtilenler dahil) için belirlenen kadro sayısı kaçtır? Bunların kadro ve kurumlara göre dağılımı nedir? Üç ay geçmiş olmasına rağmen hala açıktan atama onaylarının (59 ve 92'inci maddelerde belirtilenler dahil) yapılmamış olmasının nedeni nedir? 2013 için açıktan atama onaylarına ilişkin Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütülen iş ve işlemlerin sonuçları ne zaman tamamlanacaktır?" sorularını yöneltti. - Van