BDP'li Üçer: Faşizimle Değil, Demokrasiyle Çözüm Olur

PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 14'üncü yıl dönümü nedeniyle Van'da konuşma yapan BDP'li Özdal Üçer, 'Faşizimle değil, demokrasiyle çözüm olur.'

VAN 15.02.2013 19:57:46 0
BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00

PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 14'üncü yıl dönümü nedeniyle Van'da konuşma yapan BDP'li Özdal Üçer, "Faşizimle değil, demokrasiyle çözüm olur. Barışın teminatı ise Öcalan ve KCK tutuklularının özgürlüğüdür." dedi.

Van'da Feki Teyran Parkı önünde toplanan, aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, BDP Van İl Başkanı Musa İtah'ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi, PKK ve Öcalan lehine slogan atarak Hacıbekir Caddesi'ndeki Belediye Garajı'na kadar yürüdü. Burada ilk önce BDP Van İl Başkanı Musa İtah Kürtçe bir konuşma yaptı.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise barışın teminatının Abdullah Öcalan olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan'ın barış için atılan adımlarda samimiyetsiz davrandığını iddia eden Üçer, "Başbakan Kürdistan gerillalarıyla kucaklaşanları İmralı'ya göndermeyeceğini söylüyor. Başbakan ne yaparsa yapsın, bütün baskılara rağmen biz nerede bir gerilla görürsek muhabbetle sarılacağız." diye konuştu. Çözüm isteniyorsa herkes samimi olması gerektiğini kaydeden Özdal Üçer, "Faşizimle değil, demokrasiyle çözüm olur. Barışın teminatı ise Öcalan ve KCK tutuklularının özgürlüğüdür." ifadelerini kullandı.

Grup dağılırken bir grup, polise taş atmaya başladı. Polis kısa süreli gerginlikte olay çıkaranları dağıttı.