BDP'den 'Silahlanın' Haberine Açıklama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan haberde partilerinin Van Milletvekili Özdal Üçer'le ilgili olarak gerçek dışı iddiaların yer aldığı ve vekillerinin açıkça hedef gösterildiğini bildirdi.

VAN 26.11.2012 14:27:44 0
BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00

Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp), bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan haberde partilerinin Van Milletvekili Özdal Üçer'le ilgili olarak gerçek dışı iddiaların yer aldığı ve vekillerinin açıkça hedef gösterildiğini bildirdi.

Bdp Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, haberde Üçer'in bir taziye sırasında halka "silahlanın" çağrısı yaptığı iddia edildiği ve bu iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğu savunuldu. Açıklamada, "Olay günü kim oldukları bilinmeyen, ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan sivil kişiler taziye çadırına izinsiz girmiş, taziyedeki insanlara yönelik silah doğrultmuş, kitleye tehditlerde bulunmuş, bunun üzerine Milletvekilimiz Sayın Üçer de, kimliği belirsiz bu kişilere çadırdan derhal dışarı çıkmaları ve taziyedeki insanlara karşı saygılı davranmaları çağrısında bulunmuştur. Milletvekilimiz Sayın Üçer, halka dönük olarak da taziye çadırına sahip çıkması ve çadırı koruması çağrısı yapmıştır. Adı geçen gazetedeki haber tümüyle psikolojik savaş amaçlıdır ve milletvekilimizi hedef göstermeye yöneliktir. Bundan bir ay önce yaşanan bir olayı çarpıtarak ele alan bu haberin bugün Van'da belediyemiz başta olmak üzere özgür basına ve demokratik kurumlara dönük gerçekleştirilen siyasi operasyonla eş zamanlı olarak servis yapılması ayrıca oldukça dikkat çekici ve düşündürücüdür. Servise konulan bu haberle Van'daki operasyon gözlerden kaçırılmaya, dikkatler başka yöne çekilmeye çalışılmaktadır" denildi.

Açıklamada, halkın bu türden psikolojik savaş ve kirli propaganda amaçlı haberlere karşı duyarlı olmaları istendi. - Van