BDP Tuşba Eş Başkan Adayları İŞ-KUR'u Ziyaret Etti

BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ile Hadice Günel seçim çalışmaları kapsamında İş ve İşçi Bulma Kurumu’nu (İŞ-KUR) ziyaret ettikten sonra Beyüzümü Mahallesinde düzenlenen Newroz şenliğine katıldı.

VAN 20.03.2014 15:47:22 0
BDP Tuşba Eş Başkan Adayları İŞ-KUR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yiğit ve Günel, seçim çalışmalarına İŞKUR’ u ziyaret ederek başladı. Eş Başkanlar İŞ-KUR Müdürü Salih Serçe”yi ziyaret etti. İŞ-KUR Müdürü Serçe’den 7200 İŞ-KUR çalışanı hakkında bilgi alan Eş Başkan adayları daha sonra İŞ-KUR personeli bir süre sohbet etti.


İtah: Başbakan Erdoğan 12 yıldır din ve mağduriyet siyaseti yaparak halkı kandırıyor


Eş Başkan adayları İŞ-KUR ziyaretinin ardından Beyüzümü Mahallesinde düzenlenen Newroz şölenine katıldı. Şölende halkla beraber halay çeken eş başkan adayları daha sonra BDP Van İl başkanı Musa İtah ile beraber Altıntepe ve İskele Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Toplantıda konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, bir dilin yasaklanarak yok edilmesiyle beraber kültür, gelenek ve göreneklerinde yok edildiğini ifade etti. Halkın makam, menfaat ve çeşitli vaatlerle kandırılmaya çalışıldığını söyleyen İtah, Kürt halkının önünde iki yolun bulunduğunu, bunlardan birinin kahramanlık ve direniş yolu olduğunu diğerinin de ihanet ve aslını inkâr etmek olduğunu söyledi. İtah konuşmasında,“ Halkımız ne kadar fakir olsa da özgürlüğüne, değerlerine bağlıdır. Dürüst insanlarımız bu güne kadar çıkara ve menfaate boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Kürt halkının üzerinde büyük oyunlar oynanıyor’’diye konuşan İtah ‘ Başbakan Erdoğan 12 yıldır din ve mağduriyet istismarıyla halkı kandırdı. Ancak bugün ayakkabı kutularını doldurduğunu gördük. Erdoğan din ile politika yaptı ama Kürt halkına hakarete devam etti, tezkere çıkarıp ölümlere yol açtı. Biz parti olarak herkesle beraberiz bizim partimizde Sırrı Süreyya Önder ve Duran Kalkan gibi çok değerli Türk yoldaşlarımız da var. Bu arkadaşlarımız insanlık ve onurlu bir mücadele için aramızdalar.” Dedi.



AKP’li Beşir Atalay’ın ‘BDP Van’da olağanüstü hal ilan etmiş’ şeklindeki sözlerini de değerlendiren İtah, “ OHAL devletin bize yaptıklarıdır. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Kaç AKP”li öldürüldü, dövüldü? Kürt halkının ne çektiğini herkes çok iyi biliyor. Devletin mantığı hiç değişmemiştir. En az bütçenin belediyelere ayrılıyor. Camiler için halktan paralar toplanıyor ama Türkiye’nin en büyük bütçesi Diyanet İşleri’ne ayrılmış. Peki, bu kadar para nereye gidiyor?” diye sordu.


Yiğit: AKP ile Cemeat kavgası rant bölüşememe kavgasıdır


İtah’ın ardından konuşan BDP Tuşba Eş Başkan adayı Öner Yiğit, On gün sonra herkesin safını belirleyeceğini belirterek, “ Ya zalimin yanında ya da mazlumun yanında. Bunun ortası yok. Başbakan çıraklığı bitirip ustalığa geçtiğini söyledi. Ustalığa geçince de AKP ve cemaat kavgasının başladı. Bu kavgada rantın bölüşülmesi kavgasıdır. Kürtler bugüne kadar hep ihanete uğradı. Neçirvan Barzani Van’a niçin geliyor? AKP”nin yanında durup Kürtlerin kafasını bulandırmak için geliyor. Neçirvan Barzani, ticaret için geliyorsa seçimden sonra gelsin. Ama amaç AKP eliyle ihanet, kardeşi kardeşe kırdırma politikası yürütmektir.” Diye konuştu.


Yiğit: Kürt halkı özgürlüğüne yürüyor


Kürt halkının özgürlüğe yürüdüğünü kaydeden Yiğit, AKP’nin kadro yalanını deşifre ettiklerini ancak şimdide AKP”nin yeni bir yalana başvurduğunu söyledi. AKP”nin yeni yalanının da deprem dönemi alınan kepçeler üzerinden olduğunu belirten Yiğit, “ Kepçe sahiplerine ulaştık. Kurulacak yeni belediyelerde bu kepçelerin kullanılacağı sözü verilerek kepçe sahiplerinin oylarını kapma peşindeler. Herkes bu oyunları görsün” dedi.


Günel: Sokaklarda Akrep ve TOMA’lar eksik olmuyor


Yiğit”ten sonra konuşan Eş Başkan Hadice Günel ise, Gerillanın çekildiğini ama sokaklarda akrep ve TOMA”ların eksik olmadığını söyleyerek yapılacak yerel seçimlerin ardında ‘kendilerini de kentlerini de’ kendilerinin yöneteceğini aktardı.