BDP Gürpınar Eş Başkan Adayı Çetin: Hedef Yüzde 80

Van’ın güneyinde bulunan ve coğrafi alan olarak Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Gürpınar’da BDP, yüzde 80 oy bekliyor. BDP Eş başkan adayları Gürpınar halkının kendilerini yanıltmayacağından emin.

VAN 29.03.2014 12:27:42 0
BDP Gürpınar Eş Başkan Adayı Çetin: Hedef Yüzde 80
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye’nin alan olarak en büyük ilçesi olmasına rağmen nüfus olarak kan kaybı yaşayan 50 binden 38 bine kadar nüfusun düştüğü Gürpınar, 1990’lı yıllardaki köy boşaltmalar, zorla göçertmelerden en fazla etkilenen merkezlerden bir tanesi.


Bir dönem ‘Nordız’ koyunuyla hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğu Gürpınar’da mera ve yayla yasakları nedeniyle hayvancılık bitme noktasına geldi.

20 bin 746 seçmenin oy kullanacağı 30 Mart’ta BDP Gürpınar’da bu gidişata dur demek istiyor.


Anketler ve halkın yoğun ilgisi nedeniyle BDP’nin oy oranının yüzde 70’in üzerinde olacağı yorumları yapılıyor.


BDP Gürpınar Belediye Eş Başkan Adayları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin. ANF’ye konuşan Çetin, Gürpınar’a ilişkin kazanmanın ötesinde hedefin yüzde 80 oy olmak olduğunu belirtiyor.


Gürpınar’daki yerel yönetim durumunu, “belediye var ama bugüne kadar hiç belediyecilik yapılmamış” olarak tarif eden Çetin, “Gürpınar’ın suyundan Van yararlanıyor ama Gürpınar’da ciddi su sorunu var. Gürpınar düzlük, yeşil bir ilçe ama bir parkı bile yok” dedi.


Aylardır yürüttükleri seçim çalışmasıyla birlikte bu duruma son verme umudunun Gürpınar halkında oluştuğunu ifade eden Çetin, “köylerimizde miting havasında karşılanıyoruz. Yerel yönetimler modeliyle birlikte Gürpınar’da halk meclisi oluşturacağız ve halkımızın sorunlarını çözeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu.


İlçenin temel geçim kaynağı olarak hayvancılığın bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Yıldız Çetin konuyla ilgili yapacaklarını şöyle sıraladı:


“Nordız peyniri nam yapmış bir peynir. Köylerin boşaltılmasıyla hayvancılık tamamen öldürülmüş. Biz de oralarda mandıralar kurarak, süt satışını sağlayacağız. Nordız koyunu etinin ithalini yeniden sağlayacağız. Bunun çalışmalarını hep birlikte yapacağız. Biz tamamen halkın talepleri doğrultusunda çalışacağız. Bir yerin coğrafik koşullarını göz önünde bulunduracaz. Bir çok projemiz var ama bunu ne kadar sürede hayata geçirebiliriz. Bunların hepsini değerlendirmek gerekiyor. Hizmet ve icraatı lafla yapmıyoruz. Bizler halkımız için yola çıkmış bir siyasi parti olarak halkımıza yalan vaatlerde bulunmadık bulunmayacağız. 30 Marttan sonra yaptıklarımızı herkes görecek.”


Yıldız Çetin, toplumsal kesimlere dönük de projelerinin olduğunu belirterek, seçim çalışmaları boyunca da gençlerin talebinin Eğitim Destek Evi ve işsizliğin çözülmesi olarak öne çıktığını belirtti.


“Gürpınar Van’a 18 km uzak ama her şeyden mahrum bırakılmış bir yer. Gençler için Kültür merkezleri ve Spor alanlarımızı inşa etmeyi planlıyoruz. Zaten 30 Marttan sonra özellikle gençlerle toplantılar düzenleyip onların taleplerini aldıktan sonra harekete geçeceğiz” diye ekledi.


Yıldız Çetin son olarak ise, seçimlere ilişkin tahminini şöyle özetledi: “Bir önceki seçimde 9 bin oy aldık. 20 bin seçmenimiz var ve 13 bin oy hedefliyoruz. Ama toplamda yüzde 80 diyoruz ve tablo da bunu gösteriyor.”


YILDIZ ÇETİN KİMDİR?


1974 yılında Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde doğan Çetin, Bitlis Sağlık Lisesi Hemşirelik Bölümü mezunu. 1995 yılında Van’a yerleşen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Çetin, 2009 yılındaki yerel seçimlerde DTP’den Van Belediye Meclis üyesi seçildi. Beş yıldır Van Belediyesi meclis üyesi olan Çetin, aynı zamanda Kadın Meclisi’nde yer alıyor ve DÖKH bünyesinde çalışmalar yürütüyor.


HABER: Oktay Candemir

KAYNAK: ANF