BDP Eş Başkan Adayları Tillolular Derneği’ni Ziyaret Etti

Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bekir Kaya ve BDP İpekyolu Eş Başkan adayları Aygül Bidav, Veysel Keser, yıllarca önce Van’a göç eden Siirt’li yurttaşların kurduğu Tillolular Derneği’ni ziyaret ederek son siyasal süreci ve pr

VAN 21.03.2014 21:57:54 0
BDP Eş Başkan Adayları Tillolular Derneği’ni Ziyaret Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kaya, Bidav ve Keser’i Tillolular Derneği Başkanı Hacı Zakıp İlhan ve üyeler derneğin dış kapısında karşıladı. Daha sonra toplantının yapıldığı salona geçen Eş Başkanlar burada uzun süre ayakta alkışlandı.



Toplantıda Tillolu yurttaşlara seslenen Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Türkiye’nin batısında bir çok partinin yarışırken burada yıllardır bir parti ile devletin yarıştığını söyledi. Kentte yerel secim havası geçmesi gerekirken Van sokaklarında İstanbul’a yapılacak üçüncü köprü yapımı ve hava alanı yapımı projelerinin asıldığını belirten Kaya, “12 yıldır ‘İş, aş, istihdam gelecek’ deniliyor. Bu yılda aynı şeyi dillendiriyorlar. Geçmişte de bunları vaat ettiler ama hiç biri gerçekleşmedi.” Diye konuştu.


Seçim ahlakının AKP ve sistem partileri tarafından yozlaştırıldığını kaydeden Kaya, “ Seçime son 2 ay kala hiç görünmeyen seçilmişler, parti yöneticileri ve adayları meydanlarda görüyoruz. Akla hayale gelmeyecek konuşmalar yapılarak vaatler veriliyor. Seçimden sonra bu seçilmişler sırra kadem basıyor. Maalesef toplum da bu durumu pek sorgulamıyor ve toplum buna alıştırılmış. AKP her seçimde vaat ettiklerinin sadece yüzde 15’ini yapsaydı Van’ın bugün hiçbir sorunu kalmazdı. En son 2011 yılında milletvekili seçimlerinde söylenenler yapılmış olsaydı kentimizin sosyal, kültürel, ekonomik alanda çok ileri düzeyde olmuş olacaktı. 2011 yılı seçimlerinde kentimiz Newroz kenti olacaktı, yüzlerce fabrika açılacaktı, kaç bin insan işe alınacaktı. Bunların hiç birini yapmayanlar şimdi yine buna benzer vaat etmeye devam ediyorlar.” Şeklinde konuştu.


‘Beş yılımızın maddi tablosunu halkımıza paylaştık’


Partimiz Demokratik Özerklikle yerinde yönetim modeli ile halkın karşısına çıktığını ifade eden Kaya, Hizmet veren bütün kurumların şeffaf olması gerektiğini savunuyoruz kendimizde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Kendimiz son 5 yıla ait çalışmalarımızı bütçemizi basın aracılığıyla kamuoyuna açıkladık. BDP’li partiler bu şekilde yapmaktadır. Van halkının hizmeti için gelen paraları sadece dar bir cevre için değil genel anlamda diline dinine ırkına düşüncesine bakmazsızın geniş bir çevrede hizmet yaptık. bunu kamuoyuna paylaştık takdir bu kentte yaşayan halkındır. Bu çalışma sistemini arkadaşlarımızla birlikte daha verimli bir şekilde uygulayacağız. dedi


‘Savaş cehennem, barış cennettir’


Kaya’nın ardından konuşan BDP İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav ise, 30 yıldır barış ve halkların kardeşliği için mücadele ettiklerini belirterek, “ 15 yıl önce barış grubu olarak geldim. Ama elime kelepçe takıp ceza evine attılar. Halklarımızın canı sağ olsun dedik. Ama Belediye Başkanlarımız, seçilmişlerimiz ve arkadaşlarımız halen cezaevlerinde. Umut ediyorum ki cezaevleri boşalır barış ve kardeşlik dolu günlerimiz geri gelir. Seçimler değişik söyleyişler olur. Ama bizim amacımız tüm insanlık için bir arayıştır. Yaşlı hakları, engelli hakları, kadın hakları gibi çalışmalarımızın aynısını Belediyelerde de uygulama içerisinde olacağız. BDP belediyeleri eşit bir şekilde hizmet sunmuş ise aynı şekilde eksik kalan işlere de devam edilecektir. İpekyolu ilçemiz bu konuda şanslı. 5 yılda önemli işler yapılmış. Geri kalan işlerimizi de sizlerle birlikte ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yapacağız. Başbakan, ‘birçok yerde silaha sarılıyorlar’ diyor. Ben ona söylemek istiyorum. Eğer silah sarılma sevdalıları olsaydık, barış grubu olarak gelmez ve bunun için yıllarca cezaevlerinde yatmazdık. Yine barış olsun diye gruplarla gelen arkadaşlarımız cezaevlerinde olmazdı. Hiçbir zaman bir oy için bir can kurban etmeyeceğiz. Bu seçim barış ve kardeşlik içerisinde geçsin istiyoruz. Artık Berkin’ler ölmesin, Giresun’da, Hatay’da, Van’da ve hiçbir yerde kan dökülmesin analar ağlamasın. Savaş cehennem, barış Cennettir diyoruz” şeklinde konuştu.



‘BİRLİKTE YAŞANIR MEKANLAR İNŞA EDELİM’


Son olarak söz alan İpekyolu Eş Başkan adayı Veysel Keser ise şunları kaydetti : “ AKP ‘biz İstanbul’a tüp geçit yaptık’ diyerek reklâm yapıyor. Ben burada AKP’lilere sesleniyorum. Siz deprem yaşamış Van için ne yaptınız halkı kandırmaktan başka. AKP’nin de bu topraklarda sonu gelmiştir


Van her yöreden göç almış herkesi bağrına basmış kadim bir kenttir. Yerel yönetimlerin asli görevi her kim olursa olsun eşit bir şekilde hizmet vermesi gerekir. Birlikte yaşanılabilir mekânlar inşa etmek zorundadır. Türkiye’deki siyasal yapıdan dolayı kentimiz ciddi yaralar alıyor. Çok yakın bir tarihte deprem yaşandı bu depremde insanlarımız devletten istediği beklediği ilgiyi göremedi. Afet bölgesi neden ilan edilmedi diye eleştiri yapılırken onlar ise afet bölgesi ilan edersek paraları Belediye ye gidecek diye ilan etmediler.”