B.B.Vanspor, uzatmalarda güldü: 2-1

B.B.Vanspor, evinde ağırladığı Muğlaspor’u, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 yenmeyi başardı. Maçın 30. Dakikasında Muğlaspor öne geçti. 41. Dakikada Tayfun Aydoğan skoru eşitledi. Maçın uzatma dakikasında Gökhan Gönül s

VAN 1.04.2018 17:59:17 0
B.B.Vanspor, uzatmalarda güldü: 2-1
Tarih: 01.01.0001 00:00

  TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor evinde Muğlaspor'u Tayfun Aydoğan ve Gökhan Ünal’ın attığı gollerle 2-1 mağlup ederek, puanını 42’ye yükseltti.

  Saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı Cihan Aktaş, Sedat Bayrak, Can Öztekin ve Ali Sinan Gayla yönetti.

  B.B.Vanspor Feyyaz Uçar teknik sorumluluğunda sahaya,  Sefa Demirses, M.Serdar Yazıcı,  Mutlu İlengöz, Serdar Cansu, Tahir Kurtuluş, Tayfun Aydoğan, Zekeriya Çakırca, Gökhan Çakır, Baran Basut, Fahrettin Bıyıklı ve Sedat Komi ilk on biri ile çıktı.

   Muğlaspor ise Ramazan Silin teknik sorumluluğunda sahaya, Barış Başkan, Polat Ertek, Alican Özaltun, Emirhan Kılıç, Emre Gemici, Ali Koçak,  Ender Acar, Rüştü Aktaş, Yasin Öztop,  Faruk İşler ve Melik Yeğin ilk on biri ile çıktı.

  5. Dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Baran'ın pasında topla buluşan Tayfun Aydoğan'ın vuruşunda savunma gole izin vermedi.

  12. Dakikada gelişen Muğlaspor atağında, Melik Yeğin ortaladı, Emirhan Kılıç'ın vuruşunda, B.B.Vanspor kalecisi Sefa Demirses topu kornere yolladı.

  19. Dakikada Fahrettin Bıyıklı,  Mutlu İlengöz paslaşması sonrası gelişen B.B.Vanspor atağında, Sedat Komi kaleyi düşündü, top auta gitti.

  24. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor M.Serdar Yazıcı ile atağa kalktı. Sağ kanattan Serdar Cansu ortaladı, Tayfun Aydoğan'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.

  26. Dakikada B.B.Vanspor'da Tahir Kurtuluş kaleyi yokladı, top kalecide kaldı.

 28. Dakikada Tahir Kurtuluş bu kez çok daha isabetli bir vuruş denedi, kaleci Barış topu güçlükle kornere yolladı. Mutlu'nun kullandığı korner sonrası bu kez Tayfun Aydoğan kaleyi düşündü, ama top auta gitti.

  31. Dakikada konuk takım öne geçti. Yağız Rüştü Aktaş soldan geliştirdiği atakta topu ceza sahası içine ortaladı, Fahrettin Bıyıklı topu uzaklaştırmak isterken kendi filelerine yolladı : 0 – 1

  40. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor eşitliği sağladı. Serdar Cansu'nun sağ kanattan yaptığı ortada Tayfun Aydoğan sert ve düzgün vurdu ve skorda eşitliği sağladı : 1 – 1

  İlk yarı 1 - 1 eşitlikle tamamlandı.

  Maçın ikinci yarısına konuk takım başladı.

  49. dakikada B.B.Vanspor atağında Gökhan Çakır'ın şutunda top direkten döndü.

 50. Dakikada Muğlaspor'dan Ali Koçak rakibine yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Kırmızı karta itiraz eden Muğlaspor'lu Ender Acar da sarı kart gördü.

  51. Dakikada Mutlu İlengöz serbest vuruş kullandı, top baraja takıldı.

  62. dakikada B.B.Vanspor Baran ile net bir gol kaçırdı. Tahir Kurtuluş'un pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Baran topa dokunamadı.

  66. Dakikada ev sahibi takımdan M.Serdar Yazıcı yerini Gökhan Ünal'a bıraktı.

 68. Dakikada B.B.Vanspor atağında Mutlu'nun ortasında ceza sahası içinde uygun pozisyonda Tahir Kurtuluş topu auta yolladı.

 69. dakikada Baran yerini Ali Kuleli'ye bıraktı.

 72. Dakikada B.B.Vanspor Ali Kuleli ile serbest vuruş kullandı, top Tahir'in önünde kaldı ama istediği gibi vuramadı.

 80. Dakikada B.B.Vanspor atağında Ali Kuleli ortaladı, Gökhan Ünal kafa ile dokundu, top az farkla auta çıktı.

  82. Dakikada B.B.Vanspor atağında Tahir Kurtuluş'un uzaktan vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

   Maçın son dakikalarında ev sahibi ekibin atakları sonuçsuz kaldı.

  Hakem maçı 6 dakika uzattı.

   İlk uzatma dakikasında B.B. Vanspor öne geçti. Ali Kuleli ve Mutlu İlengöz paslaşması sonrası gelişen atakta, ceza sahası içinde topla buluşan Gökhan Ünal plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu :2-1

   Golü atan Gökhan sevincini engelli bir taraftar ile paylaştı. 

  Maçta başka pozisyon olmadı ve B.B.Vanspor aldığı galibiyetle puanını 42’ye yükseltti.  

Bölge: Salih Deniz