Bazı caddelerin ışıklandırılması talebi…

Van'da son zamanlarda özellikle Shopping Fest (Alışveriş Festivali) kapsamında bazı caddeler ışıklandırılırken, kentin göbeğinde bulunan birkaç caddenin ışıklandırılmaması, esnafları ve cadde sakinlerini üzüyor. Çavuşbaşı Cadde

VAN 28.03.2018 09:08:18 0
Bazı caddelerin ışıklandırılması talebi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da, özellikle 15 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Van Alışveriş Festivali (Van Shopping Fest) kapsamında birçok cadde ve kavşakta ışıklandırma çalışmaları yapılıyor. Kentin önemli caddeleri ışık şölenleri ile yerli ve yabancı turistleri olduğu kadar, şehir insanını da cezbediyor.


       Özellikle İranlı turistler ışıklandırma bölgelerinin olduğu yerde hatıra fotoğrafları çekiyor.
Bu arada kentin merkezindeki bazı caddelerin ışıklandırılmaması ise, söz konusu muhitti bulunanları üzüyor.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Çavuşbaşı Caddesi ve Kışla Yolu Caddesi esnafları, caddelerinin ışıklandırılmasını talep ediyor.


     Kentin göbeğindeki bu caddelerin ışıklandırılmasının, yerli ve yabancı turistler açısından da iyi olacağını söyleyen esnaflar, "Bizim caddeler eski Van Devlet Hastanesi ile Urartu Oteli'nin yanında, yani şehrin göbeğinde bulunuyor. Caddelerin bir bölümü ışıl ışıl, diğer bölüm ise karanlıkta kalıyor. Bu kentin görüntüsü açısından da iyi olmuyor. Birçok turist ışıklandırmanın olduğu caddeye giriyor, ama bizim caddelere uğrama ihtiyacı bile hmiyor. Eski Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bulunduğu bölgeler  ve Kışla yolu tamamen karanlıkta kalıyor. Yetkililerden bu caddelerin ışıklandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.