Bayram toleransı!

Kurban Bayramına 1 gün kala bayram telaşı da tavan yaptı. Deyim yerindeyse şehir merkezinde iğne atılsa yere düşmezken, ara sokaklar tamamen seyyar satıcılar ve esnafların istilasına uğradı. Bayrama 1 gün kala kurbanlık satışlarında d

VAN 22.09.2015 19:40:10 0
Bayram toleransı!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 SATIŞ NOKTALARINA RİAYET EDİLMİYOR
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin birçok noktasında kurban satış yerleri belirlenmesine rağmen besiciler kurbanlıklarını uluorta uygun gördükleri birçok noktada satışa çıkardı. Birçok mahallede, ara sokaklarda kurbanlık satanlara rastlamak mümkünken, bayram nedeniyle seyyar satıcılar da hemen her sokağı istila etti.

Bayram yoğunluğu nedeniyle cadde ve sokaklarda yürümek bile zorlaşırken, çayından dürümüne, kolonyasından elbisesine, ayakkabısından kemerine, tepsisinden süs eşyasına kadar çok farklı ürünler de kaldırım ve caddelerde sergilenerek alıcısını bekler oldu. Ekonomik olarak zor günler geçiren Van'da esnaflar ve işsizler en azından bayram masrafını çıkarmak için çabalarken, elinde kurbanlık bulunan besiciler de kentin birçok noktasında alıcı bekliyor.

Özellikle, besicilerin kurbanlık koyunları sürü halinde şehrin değişik noktalarında satmaya çalışması ilginç görüntüler ortaya çıkarırken, kurbanlık fiyatlarının da küçükbaşta 450 TL'ye kadar düştüğü görüldü.

Kurban kesimi sırasında da çoğu kez belirlenen kurallara ve kesim yerlerine uyulmadığı geçmişten bilinirken, yetkililer kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini, halkın da buna raiyet etmesi gerektiğini vurguladı.

Belediye tarafından belirlenen kurban satış ve kesim noktaları şu şekilde;

KURBAN SATIŞ YERLERİ

1 - Belediye Hayvan Pazarı Narman / Bostaniçi

2 - Otogar Müdürlüğü Karşısı Boş Arsa

3 - Akköprü Mahallesi Defterdarlık Aşağısı Cami Civarı

4 - Hacıbekir Caddesi Kaya Otogaz Karşısı

5 - Şerefiye Mah. Yıkılan Askeri Lojman Yeri Çohaz Petrol Karşısı

6 - Kalecik Mah. Can Petrol Arkası

7 - Edremit İlçe Merkezi Dolmuş Durakları Alanı
8 - Memursen TOKİ Park Alanı

KURBAN KESİM YERLERİ

1 - Belediye Mezbahası, Hayvan Pazarı Yanı - Narman / Bostaniçi

2- Şehir Merkezindeki Tüm Oto Yıkamaları.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Haber: M.Selim KURT