Bayram temizliği telaşı başladı

Ramazan ayının sonuna doğru geldiğimiz bugünlerde evlerde bayram temizliği telaşı başladı.

VAN 27.04.2022 11:17:21 0
Bayram temizliği telaşı başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Havaların ısınmasıyla birlikte bir yandan bahar temizliği, bir yandan da bayram temizliği yapılıyor.
Mayıs ayının ilk haftasına denk gelen Ramazan Bayramı için sayılı günler kalırken, vatandaşlar da ev temizliği telaşına girdi.
Bayram temizliğinin başında halı yıkama, genel ev temizliği ve ihtiyaç olan evlerde boya badana işleri geliyor. İmkânı olan vatandaşlar genel ev temizliği için temizlik şirketlerine başvururken, halılarını da yıkama fabrikalarına gönderiyor. Boya işlerini ise anlaştıkları boya ustalarına yaptıran vatandaşlar olurken, bazı vatandaşlar da tüm bu işlemleri kendi imkanları ile yapmayı tercih ediyor.
Bayrama sayılı günler kala, evlerde bayram temizliği telaşı yaşanırken, halı yıkama fabrikaları ile temizlik şirketlerinde de yoğunluk yaşanıyor.
Esma Halı Yıkama Fabrikası saha koordinatörü Abdi Karavil: “Sabah saat 08.00’de işe başlıyoruz, gece saat 24.00’e kadar devam ediyoruz. Siparişleri aldığımız gün dahil olmak üzere 3 gün içerisinde halıları adrese teslim ediyoruz, 9 personelle hizmet veriyoruz. Bayram öncesi yoğunluğu yaşıyoruz” dedi.

“YOĞUNLUĞUMUZ BAŞLADI”

Esma Halı Yıkama Fabrikası saha koordinatörü Abdi Karavi, şunları söyledi: “İşlerimizde hem bayram hem de bahar temizliği yoğunluğu başladı. Yaklaşık 1 haftadır siparişleri evlerden almaya başladık.  Günlük ortalama 35-40 adresten halı topluyoruz. Normal günlerde ise bu sayı ortalama 10-15 arası değişiyor. Sabah saat 08.00’de işe başlıyoruz gece saat 24.00’e kadar devam ediyoruz. Siparişleri aldığımız gün dahil olmak üzere 3 gün içerisinde adrese teslim ediyoruz, 9 personelle hizmet veriyoruz.”
 
“MALİYETLERİMİZ YÜKSELDİ”

Halı yıkama fiyatlarında piyasa koşullarına bağlı olarak bu sene artış olduğunu da söyleyen Abdi Karavil: “Geçen sene yıkama ücreti, metrekaresi 4-5 lira arasındaydı şuan 7-8 lira arası değişiyor. Maliyetlerimiz çok yükseldi. Hem yakıt fiyatları arttı hem deterjan ürünlerinin fiyatları yükseldi. Bunun yanı sıra çalışan personel ücreti, elektrik, su ve doğalgaz faturaları da arttı. Bu maliyetlerden dolayı bu sene halı yıkama ücretleri de artmış oldu” ifadelerini kullandı.
Özel Haber: M. Selim KURT