Bayram telaşı başladı

Van’da esnaf, Ramazan bayramına sayılı günler kala, bayrama yönelik hazırlıklarına hız verirken, vatandaşlarda da bayram telaşı başladı. Çarşı-pazar özellikle iftar saati sonrası oldukça kalabalıklaşırken, vatandaşlar bayram alı

VAN 12.06.2018 14:27:23 0
Bayram telaşı başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Ramazan ayı boyunca özellikle sebze, meyve ve diğer gıda maddelerine yönelen vatandaşlar önümüzdeki hafta da 3 gün sürecek olan bayram hazırlıkları çerçevesinde şeker ve tatlıya yönelecek.
Bu nedenle esnaflar ve işportacılar hazırlıklarını bayram alışverişine göre yaptı.
İşyeri bulunan esnaflar ve marketler vitrinlerini lokum, şeker ve tatlı çeşitleri ile donatırken, işportacılar da şehir merkezinde satış yapabilecekleri noktalara tezgâhlarını kurdular. 
Ercan Kaya da bayram alışverişi için Hacı Osman Camii sokağında işportacı tezgâhını kurup müşteri bekleyenlerden.
Kaya’nın tezgâhında şeker ve lokum çeşitleri var.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde okuduğunu söyleyen Kaya, okul masraflarını çıkarmak ve ailesine bir nebze katkı sunmak için tezgâh açtığını söyledi.
İşlerden çok memnun olmadığını belirten Kaya, “Zaten bayram alışverişi bayrama iki gün kala yapılıyor. Biz de belki birileri alır diye tezgâhımızı açtık. Sonra yer bulmak da zor oluyor. Ama bayrama iki gün kala alışveriş hızlanacak, müşteri çoğalacak” dedi.
Şeker fiyatlarının uygun olduğunu söyleyen Kaya, “Marketlerdekileri bilmiyorum ama piyasadaki şeker fiyatları uygun, ben tezgâhımda bulunan 4 paket şekeri 10 TL’ye, lokumun da 3 paketini yine 10 TL’ye satıyorum.” diye konuştu.
Marketlerde bulunan lüks şekerlerinin fiyatlarının 10-55 TL arasında değiştiği belirtildi. 
11 ayın sultanı Ramazan'ı geride bırakmaya hazırlandığımız bu günlerde, yoğunluğun yaşandığı bir diğer adres ise marketler. Reyonların şeker ve kolonyalarla düzenlendiği marketlerde de bayram yoğunluğu yaşanmaya başlandı.
Özel Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi