Bayram Otel'de Yaşamını Yitirenlerin Yakınlarından Bakan Ergin'e Ziyaret

Van Depremi'nde Bayram Otel'in enkazı altında kalarak görev şehidi olan Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in ailesi sürdürdükleri hukuk mücadelesinde Van Valiliği ve AFAD görevlilerinin yargılaması konusun

VAN 20.02.2013 15:37:10 0
Bayram Otel
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Depremi'nde Bayram Otel'in enkazı altında kalarak görev şehidi olan Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in ailesi sürdürdükleri hukuk mücadelesinde Van Valiliği ve AFAD görevlilerinin yargılaması konusunda desteklerini almak için Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, makamında Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Bayram Otel'in enkazı altında kalarak hayatlarını kaybeden DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in aileleri ile yine aynı depremde hayatını kaybeden Salman Kerimoğlu ile Önal Erol'un ailelerini kabul etti. Adalet Bakanlığı makamında gerçekleştirilen görüşmeye, Sebahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz, Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir, Cem'in kız kardeşi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Sinem Emir, kardeşi Kemal Emir, Salman Kerimoğlu'nun ağabeyi Mehmet Kerimoğlu, Önal Erol'un kızı Lale İmren ve damadı Sadi İmren katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme sonrası Sinem Emir, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emir, Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde Bayram Otel'de hayatını kaybedenlerin aileleri olarak yürüttükleri dava ile ilgili olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştüklerini belitti. Davayla ilgili şuan tek tutuklu sanık olarak Bayram Otel'in sahibi Tevfik Bayram'ın yargılandığını Bakan Ergin'e bildirdiklerini belirten Sinem Emir şunları söyledi: "Bu dava şuana kadar başka bir soruşturmaya konu yapılmadı. En son bizim YargıtayCumhuriyet Başsavcılığı'na Van Cumhuriyet Başsavcısı'nın Vali ve AFAD görevlileriyle ilgili verdiğimiz dosya hakkında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı 'işleme koymama' kararı verdi. Buna karşı biz Danıştay'a itiraz ettik; o da, 'Benim bu konuda bir inceleme yetkim yoktur' diyerek bu talebi reddetti. Bizim izleyeceğimiz bütün kanun yollarının önü kapandı. Yani bunun temyizi yok. Bundan dolayı Adalet Bakanı ile yazılı emir yoluyla bu davanın açılması için tekrardan bir mahkeme sürecine konu olması için konuştuk. Görüşme son derece olumlu geçti. Bakan Ergin, kendisi gerekli düzenlemeyi gerekli evrakları aldıktan sonra yargılama sürecini başlatacağını söyledi. Yazılı emir yolunu başlatacağını söyledi. Telefon görüşmeleri yaptı, iddianameyi düzenleyen Van Cumhuriyet Başsavcısı ile yanımızda görüştü. Gerekli tedbirleri alacağını söyledi. Bununla ilgili Yargıtay içtihatlarına da bakacağını söyledi."

Öte yandan Bayram Otel'in sahibi Tevfik Bayram'ın tek tutuklu sanık olarak yargılandığı 3'ncü duruşma 12 Mart tarihinde yapılacak. Tevfik Bayram, 22.5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Bu arada aileler, Ak Parti, CHP, MHP ve BDP'nin grup başkanvekilleri ile de bugün TBMM'de tek tek görüşecek.