“Bayraktar’la gizli anlaşma yapıldı”

'KÜRTLER BAŞBAKAN'A BORÇLUDUR'

VAN 28.12.2013 10:24:27 0
“Bayraktar’la gizli anlaşma yapıldı”
Tarih: 01.01.0001 00:00
17 Aralık operasyonuna ismi karışan hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, "Erdoğan beyle gizli anlaşma yapıldı. Dendi ki senin çocuğunu bırakma karşılığında sende bu şekilde açıklama yapacaksın. Maalesef oda o zaafa katıldı ve aptalca bir açıklama yaptı. Yazıklar olsun" dedi.

Milletvekili Bilici bu süreçte Kürt'lerin Başbakan'ın arkasında dimdik durması gerektiğini söyleyerek, "İnanınki bu oynanan oyunların asıl hedefi çözüm sürecidir. Oynanan oyunların arkasında yabancı güçler var, bu oyunların arkasında Mavi Marmara'nın rövanşı var, bu oyunların arkasında Van Minit var" dedi. 

AK Parti İpekyolu İlçesi Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleşti. Yapılan İlçe Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, encümen adayları ve partililer katıldı.

İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Nalân Cacim ve İpekyolu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Engin Tuna'nın konuşmalarından sonra söz alan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, yerel seçimlere çok kısa bir sürenin kaldığını belirterek, "30 Mart günü Van halkı ile yerel yönetim anlamında kucaklaşmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Bölge: Hacı Yılmaz

 "BU SEÇİMİ GÜMBÜR GÜMBÜR ALACAĞIZ"

30 Mart akşamında Van'da hep birlikte bir bayram sevinci yaşamak için samimiyetin devam ettirilmesi gerektiğini belirten Kuşan, "Biz samimi, gerçek ve siyaset yapıyoruz. Aynı siyasetimizi, aynı yerel yönetim anlayışımızı Van ilinde de hâkim kılmak istiyoruz. Van ilimizin geçen 5 yılına samimiyetle hep beraber acıyoruz. Hep yüzeysel, hep görsel ürküten, korkutan, agresif bir siyasi tarz ile insanların konuşmasını dahi engelleme gayreti içerisindeler. Biz tam bunun tersini yapacağız. Güler yüzlü belediyeciliğin, samimi belediyeciliğin, insanlarla hasbıhal eden, insanların derdini dinleyen, korkutmayan, ürkütmeyen, azarlamayan tarzdır bizim siyasetimiz. Bunu da inşallah 30 Mart'ta da Van ve ilçelerimizde hâkim kılmak istiyoruz. 2014 seçimleri Türkiye'nin geleceğini inşa etmektedir. 2014 seçimlerinde AK Parti sayesinde Türkiye'nin daha çok güzel günlere ulaşmasına vesile olmak için sımsıkı durmak zorundayız. Dimdik durmak zorundayız. Bu seçimi gümbür gümbür alacağız. Araziye inip seçmelerle konuşup, her seçmenin elini sıkmalıyız. Sonuca ulaşmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"BİRAN ÖNCE SAHAYA İNMEMİZ GEREKİYOR"
Daha sonra söz alan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, parti üyelerinin sürekli basını takip etmesi ve bilgi birikim sahibi olması gerektiğini belirterek, "Son zamanlarda yaşanan olaylarda ilimize ve dilimize sahip çıkmalıyız. Elleriyle ve dinleriyle bizleri incitenleri bizler incitmeyeceğiz. İlçe meclis toplantılarını önemsiyoruz. Mutlaka ama mutlaka her ay yapılması gerekiyor. Bizim bir eylem planımızın olması gerekiyor. Bir çalışma fikrimizin olması gerekiyor. Teşkilat birimlerimiz bugün istediğimiz gibi sahada değiller. Bazı arkadaşlarımız belli düzeyde sahada değiller. Bizim biran önce hareket geçmemiz gerekiyor. Biran önce sahaya inmemiz gerekiyor. Artık sahaya inip kapı kapı dolaşıp sıkılmadık el bırakmamız gerekiyor. Bunu yapamazsak belediyeyiz kazanamayız. Kendimizi kandırmayalım. Elimizden gelen bütün imkanları sarf etmemiz gerekiyor. Kadın kollarının mutlaka ama mutlaka ev ev dolaşması gerekiyor. Çalınmadık hiçbir kapının kalmadığını teoride değil pratikte yapmamız gerekiyor. Biz bu dönem bunu gerçekleştirmesek kendimizi kandırmayalım büyükşehir belediye başkanlığı zor olur. Ama biz çalışırsak, kapı kapı dolaşırsak, didinirsek Allah'ın izniyle bu zafer bizim olacaktır" dedi.

"İPEKYOLU 30 MART'A DESTAN YAZACAKTIR"
Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, İpekyolu'nun 30 Mart akşamında büyük bir destan yazacağını belirterek, "İpekyolu ilçesinin toplantıları gerçekten bize heyecan veriyor. Bu heyecanımızın yükselerek 30 Mart akşamında doruğa ulaşacağına bütün yüreğimle inanıyorum. Heyecanlanın, heyecanlanmakta haklısınız. Çünkü siz değerlerin partisisiniz, çünkü siz Ak Parti'siniz, çünkü siz hakikaten bu şehrin geleceğine, bu şehrin büyümesine şahit olma, hakikaten burada bu işin temellerini kurmak adına çok büyük görev üstlenmişiz. Bütün kardeşlerimi, ağabeylerimi, bacılarımı yüreğimle tebrik ediyorum. Allah'ın izniyle İpekyolu benim gördüm tabloda 30 Mart akşamında büyük bir destan yazacaktır. Sizden biri olarak, içinizden biri olarak şuanda toplantılara, taziyelere, programlara gidiyoruz. Vallahi bu millet sizi bekliyor. Gerçekten bu millet sizi bekliyor. Sizi istiyor. Ben heyecanınızın samimi olduğuna inanıyorum ve inşallah 30 mart akşamında bu heyecanı doruğa taşıyacağınıza, hakikaten hak ettiğiniz o güzel zaferi elde edeceğinize yüreğimle inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLER BAŞBAKAN'A BORÇLUDUR"
Son olarak söz alan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Kürt'lerin Başbakan'a borçlu olduğunu söyleyerek, "Son zamanlarda Başbakan'ımıza yapılan kirli oyunları halka anlatmalıyız. Biz her birimiz bu ülkeyi kalkındıran, bu ülkeyi büyüten ve özellikle bu bölgede yaşayan Kürtlere özgürlüğü getiren, ben kürdün diye bilecek kadar özgür bir ortamı oluşturan sayın Başbakan'a sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Allah bize verdiği bu canı, bu bedende tuttuğu sürece canımızla, malımızla, kanımızla inşallah sayın Başbakan'ımızın arkasında dimdik duracağız. Bu kutlu yolculuk içerisinde yer alıp ta bu zor günde, son bahar rüzgarlarının estiği dönemde nasıl ki yapraklar savruluyorsa işte o savrulan gerek bakan, gerekse de milletvekillerine de diyeceğim bir şey yoktur. Yazıklar olsun size diyorum. Bu mille size hakkını helal etmiyor. Helal etmeyecektir. Siz babanızın oyuyla oraya seçilmediniz. Bu liderin sayesinde, bu milletin oylarıyla oraya geldiniz. Hangi hakla bugün liderinize karşı oynan bu kadar büyük oyunlar içerisinde siz bu lideri, bu dünya liderini, Başbakan'ı, bu mazlumların liderini yalnız bırakmaya çalışıyorsunuz. Onu zor duruma sokmaya çalışıyorsunuz. Ama dediğim gibi sayın Başbakan'ımızın arkasında bu aziz milletin desteği var. Bu aziz milletin duası var. Kürtler Başbakan'a borçludurlar. Özellikle bu süreçte bizim Kürtler olarak sayın Başbakan'ımızın arkasında dimdik durmamız gerekiyor. İnanınki bu oynanan oyunların asıl hedefi çözüm sürecidir. Oynanan oyunların arkasında yabancı güçler var, bu oyunların arkasında Mavi Marmara'nın rövanşı var, bu oyunların arkasında Van Minit var. Bu oyunların arkasında Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyenler var. Burada olanlar olsa olsa ancak oların taşeronu olur" dedi.

"ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN ÇOCUĞU NEDEN SALIVERİLDİ"

17 Aralık'tan bu yana Türkiye ekonomisinin 150 milyar dolar kaybettiğini söyleyen Bilici, "İşte iddia ediliyor. Bakan çocukları yolsuzluk iddialarıyla anılıyor. İşte 3 milyon 5 milyon dolar haksız kazanç elde ettikleri ifade ediliyor. Eğer böyle bir şey varsa elbette adaletin önünde, hukuk çerçevesinde elbette cezalarını çekeceklerdir. Ama değerli dostlar sadece 17 Aralık'tan bugüne kadar ülkenin kaybettiği ekonomi rakam 150 milyar olarak ifade edilmektedir. Biz iktidara gelmeden önce Halk Bankası zarar eden bir bankaydı. Halk Bankası'nın şuanda piyasa değeri 25 milyar dolardır. İşte İran dünyaya atılmak isteyip de bir türlü atılamayan ancak enerji kaynakları güçlü olan bir ülkedir. 75 milyon insana sahip bir ülkedir. Bu ambargoyu uygulayan ülkeler öte taraftan kendi iş adamlarına, kendi şirketlerine İran'la ticaret yapa bilme olanağı sağlıyorlardı. İşte öte taraftan yine son anlaşa ile birlikte Ocak ayından itibaren Kürdistan bölgesinden Türkiye'ye petrol akacak. Büyük bir anlaşma ve bölge Türkiye adeta şaha kalkacak. İşte bunu istemiyorlar. Bu bölge insanın refaha ulaşabilmesini istemiyorlar. Sayın Erdoğan Bayraktar ntvmsnbc'de konuşurken, aynen şu ifadeyi kullandı. Dedi ki bu imar uygulamaları yasaldır ve sayın Başbakan'ın da haberi vardır. Dolayısıyla onun talimatıyla bunu yaptık. Eğer benim istifam isteniyorsa Başbakan'ın da istifa etmesi gerekiyor diye bir söylemde bulundu. Her ne kadar devir teslim töreninde bunu düzeltmeye çalışsa da. Bende ne diyorum biliyor musunuz değerli arkadaşlar diyorum ki Zafer Çağlayan'ın çocuğu, Muammer Güler'in çocuğu ile birlikte Erdoğan Bayraktar'ın çocuğu da yer almaktaydı. Niye dosyada haklarında çok daha az iddia bulunan iki bakan çocuğu tutuklanıp ceza evine gönderildi de niye Erdoğan beyin çocuğu sarı verildi. Erdoğan beyle gizli anlaşma yapıldı. Dendi ki senin çocuğunu bırakma karşılığında sende bu şekilde açıklama yapacaksın. Maalesef oda o zaafa katıldı ve aptalca bir açıklama yaptı. Yazıklar olsun.  Bu millet her şeyi çok açık görüyor. Nasıl ki gezi olaylarında Ak Parti güçlenerek çıktı. Allah'ın izniyle, milletin desteğiyle bu sıkıntıdan da partimiz, liderimiz daha da güçlenerek çıkacaktır. Herkes bu oynanan oyunu görüyor" ifadelerini kullandı.