Battal yeniden Rektörlüğe atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından 6 üniversiteye rektör ataması yaptı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’ne de seçimlerde en fazla oyu alan Prof. Dr. Peyami Battal

VAN 3.04.2015 10:23:34 0
Battal yeniden Rektörlüğe atandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Anayasasının 130'uncu ve Yükseköğetim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yuüksek Öğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı, GalatasarayÜniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak'ı, Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ı, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut Ak'ı, Tunceli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ubeyde İpek’i ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Peyami Battal'ı atadığı kaydedildi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARARI MERAK EDİLİYORDU

İstanbul Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçiminde adaylardan Prof. Dr. Raşit Tükel 1202 oy alırken en çok oyu alan Tükel’i ikinci sırada 908 oyla Prof. Dr. Mahmut Ak takip etmişti. Tükel'in seçimlerde birinci olmasından sonra Erdoğan'ın kimi atayacağı merak edilirken üniversite bünyesinde bazı eylemler yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok merak edilen atama kararını vererek en çok oy alan Tükel'i değil ikinci sıradaki Mahmut Ak'ı rektör olarak atadı. 


Haber: Umut TARHAN
Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Umut Tarhan