Batı Üç Maymunu Oynuyor

Çin hükümetinin Doğu Türkistan Müslümanları üzerindeki insanlık dışı vahşete varan baskı ve şiddetine karşı Van’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları(STK) sert tepki göstererek boykot çağrısında bulundu.

VAN 6.07.2015 12:25:07 0
Batı Üç Maymunu Oynuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yılmaz Sönmez-İlyas Akkoş/Van Olay
Ramazan ayında Çin hükümeti Uygur Türklerine Yaptığı Baskılar artarak devam ediyor. Her sene özellikle Ramazan ayında oruç tutukları için uygurlara yapılan zulümlere  sert tepki gösteren STK’lar, yapılan zulümlere karşı Müslümanları bir olmaya davet etti.
Söz konusu durumla ilgili gazetemize konuşan, Memur Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, ASİM DER Van Şube Başkanı İrfan Ermiş ve Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı Yusuf Aydın Çin zülmune karşı Dünyanın sessiz kalmasına tepki göstererek Müslümanların zulme karşı uluslarası blok oluşturmaları çağrısında bulundular.
 “DOĞU TÜRKİSTAN’DA İNSANLAR DİRİ DİRİ YAKILIYOR”
Küfrün tek millet olduğunu ve Müslümanlara yapılan zulümleri görmeyip üç maymunu oynadığını söyleyen Memur Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, “Küfür tek millettir. Özellikle bunu çok iyi algılamamız gerekiyor. Bugün Doğu Türkistan’da insanlar diri diri yakılırken, canlı calı parçalanırken üç maymun oynayan Hıristiyan âlemi ve ya diğer ülkeler bu duruma sessiz kalıyor. Eğer kuzeyde üç tane fok ve ya güneyde üç tane hayvan öldürülmüş olsaydı, bu Çin’in vahşice katlettiği Müslümanlara değilde, üç hayvan için dünya ayakta olacaktı. Bu zulümler İslam coğrafyasının sahipsizliğinden ve hakikatten sahiplenme duygusunun olmadığından kaynaklanıyor. Batının zulümlere sessiz kalıp üç maymunu oynaması Çin’i güçlendirmektedir” şeklinde konuştu.
“İSLAM COĞRAFYASINDA BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYACAK LİDER YOKTUR”
İslam ülkelerinin başında bulunan hiçbir liderin birlikteliği sağlayamadığına vurgu yapan Bilgin, “İslam çoğrafyası üzerinden baktığımız zaman, kan gövdeyi götürmektedir. Bırakın İslam birliklerini sağlamasını, şuan İslam ülkelerinin hiçbirinin başında ümmet anlayışı ve birlikteliği sağlayacak bir lider bulunmamaktadır. Liderlerin kendi ülkesindeki sorunlarını çözememesiyle birlikte başka bir ülkedeki sorunları çözmesi mümkün değildir. Asıl gelinmesi gereken nokta özellikle İslam coğrafyasında bir an önce birlikteliğin sağlanması adına liderlerin gelmesi gerekmektedir. Şuan ki kukla diktatörlerin şapkasını düşürmek gerekiyor. Böylece Müslüman coğrafyasında yeni bir İslam birliğinin kurulması hususunda çalışmalar yapmak gerekiyor. Bunlar gerçekleşirse İslam çoğrafyasında artan zulümler son bulur. İslam devletlerinin başındaki iktidarlara ve krallara baktığımızda çoğunlukla batı kuklalarıdır. Bu kuklalarında Ümmetin dertleriyle dertlenmesi mümkün değildir. Fakat bu uşaklar giderse ve İslami bir gençlik şuuru yetişirse bu zulümler biter ve Müslümanların kanıda akıtılmaz.” şeklinde öneride bulundu.
“ALİMLER İKTİDARLAR ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURMALIDIR”
İslam alimlerine birlikteliği sağlaması hususunda önemli görevler düştüğünü ele alan Bilgin, “İslam âlimlerinin ciddi manada bir araya gelmesi ve iktidarlar üzerinde baskı oluşturmalıdır. Âlimlerin özellikle ümmeti bir araya getirecek fetvalar vererek, İslam gençliğinin uyanmasını sağlanması için seminerler düzenlemelidir. Âlimlerin bu konuda ciddi karalar alması lazımdır. Özellikle de şuan âlimlerin, iktidarda olan hükümetlerin, diktaların ve kralların karşısında durup İslam’ı gerçek manada anlatmalıdırlar.” şeklinde konuştu.
“ ZALİM ÜLKELERİN EKONOMİLERİNİ ÇÖKERTMEMİZ GEREKİR”
Zulüm yapan devletlerin, zulümlerini durdurması için boykot çağrısında bulunan Bilgin, “Eskiden kılıçlar ve toplarla savaşılırdı. Şimdi ise bir ülkeyi çökertmek isterseniz buna yapacağınız en büyük etken mallarına uyguladığınız boykotlardır. Eğer bir ülkenin ekonomisi çökerse, o ülke kendiliğinden bitmiştir demektir. Bugün Çin’i Çin yapan onu dünyanın üzerindeki ekonomik duruşudur. Eğer Müslümanlar bu ülkenin çökmesini istiyorlarsa, yapacakları en büyük darbe mallarını boykot etmektir.”dedi.
“ÇİN’İN YAPTIĞI ZULÜM ÖNEMSENMİYOR”
Çin tarafından Müslüman Uygur Türklerine yapılan zulme kimsenin tepki vermediğini söyleyen ASİM DER Van Şube Başkanı İrfan Ermiş, “Zulüm Çin’deki Müslüman halka yapıldığı için dünya gündemi ve  basınında hiç önemsenmedi. Biz Zulüm altındaki kardeşlerimize Müslümanlar olarak destek vermek istiyoruz. BM bu zulüm karşısında sessizliğe bürünmüş durumdadır. Ancak Avrupa’da bir köpeğe veya başka bir insana bir şey yapıldığı zaman bütün Avrupa ayaklanıyor, ama Müslüman’a olduğu zaman herkes susuyor. Ne insan hakları nede Avrupa hakları diye bir şey kalıyor. Bu insanlara sırf Müslüman oldukları için bu zulümler yapılıyor.” ifadelerini kullandı.
“MÜSLÜMANLARIN BİRLİK OLMAMASININ SEBEBİ KUR AN’I ÖRNEK ALMAYIŞLARIDIR”
İslam Coğrafyasında Müslümanlara yapılan zulümler karşısında Müslümanların tavrını eleştiren Ermiş, “İslam coğrafyasının parçalanmışlığının en büyük sebebi Kur’an’ı örnek almayıştır. Âlimlerin bir araya gelip durum değerlendirmesi yapmaları için birlik sağlamalıdır. Avrupadan idare edilmeyip kendi kendimizi idare etmemiz gerekir. Kullandığımız ürünlerin yüzde 90’ı Çin ve Müslümanlara zulmeden halkların malıdır. Bu Müslümanlar bir bütün halinde anlaşarak bu ülkelere ait malları boykot etmesi gerekir.”diyerek, çağrıda bulundu.
“DOĞU TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZE ÖZELLİKLE RAMAZAN AYINDA ZULÜM EDİLİYOR”
Uygur Türklerine yapılan zulümlerin geçmişte de yapıldığını belirten Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı Yusuf Aydın, “Dogu Türkistan her yıl ramazan aylarında bizlerin gündemine geliyor. Uygur türklerine karşı gösterilen işkenceler zulümler geçmişte diğer Müslümanlara uygulanan zulümleri aratmıyor. İslam coğrafyasının her tarafında olduğu gibi Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz büyük sıkıntılar çekmektedirler.” ifadelerine yer verdi.
“ÇİN’E AMBARGO UYGULAMASI GEREKEN DEVLETLER İSLAM ÜLKELERİDİR”
Müslümanların Çin’e karşı ekonomik ambargo başlatması gerektiğini ifade eden Aydın, “Bunların başındada Türkiye geliyor. Malesef hem İslam coğrafyasındaki pazarı hem de Türkiye’deki ekonomik pazarı Çin eline geçmiştir. Hangi malzemeye el atsak çin malı olduğunu görürüz. Hacılar hacca gittikleri zaman getirmiş oldukları malzemenin bile Çin malı olduğunu görürüz. Müslümanlar tüketimin verdiği gücü kullanarak Çin’e karşı ekonomik baskı uygulayabilirler” şeklinde konuştu.
“ÇİNLİLER İNSANLIKTAN ÇIKMIŞTIR”
Çinlilerin yaptığı acımasız zulme karşı Müslümanların uluslar arası blok oluşturması gerektiğini belirten Aydın, “Orada bulunan Müslümanların derilerini yüzerek katlediyorlar. İnsanın tasavvur edemeyeceği işkenceler yapıyorlar. Müslümanların artık yaşanan bu zulümlere karşı harekete geçmesi gerekiyor. Dünya üzerinde 1,5 Milyar Müslüman yaşamasına rağmen dünya siyasetinde 1,5 gram ağırlıkları yoktur. Bizlere yönelik bir zulüm işlendiğinde BM’den medet umuyoruz. Buna karşı Müslümanların uluslar arası bir blok oluşturmaları gerekir.” şeklinde öneride bulundu.