Baştürk: Kadınların sorunları çözüm bulmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van Kadın Kolları Başkanı Suna Baştürk, kadın hakları ile ilgili yaptığı açıklamada, kadın haklarının kullanımı önünde önemli engeller olduğunu belirtti.

VAN 6.12.2018 19:34:59 0
Baştürk: Kadınların sorunları çözüm bulmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00
      Baştürk, “Kadın hakları kavramının açık ifadesi, kadınların erkeklerle eşit olarak sosyo ekonomik, siyasi ve yasal hakların tamamına sahip olmasıdır. Temel insan haklarına sahip olma yolunda günümüzde önemli kazanımlar elde edilse de halen kadın haklarının kullanımı önünde önemli engeller bulunmaktadır” denildi.

 


            Baştürk, açıklamasının devamında ise “Ülkemizde, kadının insan hakları sorunları giderek artmakta, kadınlar iş yaşamından uzaklaştırılarak her alanda özgürlükleri sınırlanmaktadır. Her yıl giderek artan kadın cinayetleri, kadına yönelik sistematik bir şiddetin varlığını ve sorunun ihmal edilemez olduğunun göstergesidir. ‘Kadın'ın adının silinmesi ‘Kadın’ı yalnızca aile ile sınırlandırılmadı ve yalnızca aileyi güçlendirme ile sorumluluk anlayışı ile şiddeti cinayeti önleyemeyiz. Kadın'ı güçlü eşit ve özgür olmayan bir aile toplumda güçlü ve özgür olamaz. Babamız yada kocamız yokken de bizi gören, birey olarak kabul eden siyasi, ekonomik, sosyal taleplerimizi duyan Kadın adından korkmayan kadın erkek eşitliği için politikalar üreten bir toplum istiyoruz” dedi.Van Bölge Gazetesi