“BAŞKASI PARK ETMESİN DİYE BİZ PARK EDİYORUZ”

Hergeçen gün artan nufüsa bağlı olarak araç sayısında paralel bir şekilde artış meydana gelmesi Van’ın trafiğini olumsuz etkilerken park sorununuda beraberinde getiriyor. Nüfusu bir milyonun üzerine çıkan ve 2014 yılından beri Büyük

VAN 7.08.2015 10:12:08 0
“BAŞKASI PARK ETMESİN DİYE BİZ PARK EDİYORUZ”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özellikle Van'ın Sıhke Caddesi’nde dört araç yan yana park ederken ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yol kenarında bulunan iş yerlerinin önüne park eden araçlar esnafı mağdur ediyor. Esnaf ön cephesini kapatan araçlar nedeniyleiş yerlerinin görünmediğini söylediler.
Konuyla ilgi gazetemize konuşan çevre esnafı söz konusu durumun işlerini olumsuz etkilediğini söyleyerek belediyeyi göreve çağırdı.
“BAŞKASI PARK ETMESİN DİYE BİZ PARK EDİYORUZ”
İş yerlerinin önüne başka aracın park etmemesi için, kendi araçlarını park ettiklerini söyleyen Hüseyin Yavuz isimli esnaf; “Park sorunuyla ilgili taleplerimiz her esnafa kendi dükkânının önü için bir kart verilmesidir. Yani başka aracın dükkânımızın önüne park etmemesi için biz park ediyoruz. Biz mecbur park ediyoruz. Bundan dolayı araçlarımız da zarar görüyor.” dedi.
TEK ŞERİTLİ CADDEYE 4 ARAÇ PARK EDİYOR!
Tek şeritli caddeye karşılıklı 4 aracın park ettiğini vurgulayan Yavuz, “Fakat çoğu zaman vatandaşlar burada tek şerit halinde park etmiyor. Yolun bu tarafında ve karşı tarafta olmak üzere 4 aracın park ettiğini görüyoruz. Karşılıklı 4 araç park ederken ulaşımda sağlanamıyor. Araçlar yan yana park ettiği zaman kazalar da meydana geliyor.  Özellikle belediye ekiplerinin buna bir önlem almasını istiyoruz. “ şeklinde ifade etti.
ARAÇLAR İŞ YERLERİNİN ÖNÜNÜ KAPATIYOR
Araçların iş yerlerinin önünü kapattığından dolayı, ürünlerini sergilemediğinden yakınan esnaf Yavuz, “İş yerlerimizin önü sürekli kapalı oluyor. Çünkü araçlar iş yerlerimizin önünü kapattığı zaman karşıdan gelen müşteri dükkânımızı görmüyor. Dolayısıyla bu da bizlerin işini olumsuz etkiliyor. Burada böyle bir durumun olmasının bir nedeni de Van’da yeterli park alanlarının olmamısıdır. Yetkilerin bu durumu biran önce çözüp memleketimize güzel ve geniş park alanları oluşturmalarını istiyoruz. Park sorunu Van gibi illerde sorun olmaması gerekir.” şeklinde konuştu.



Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ Sedat Karatay / Van Olay