'Başkanım Ezan Sesine Hasret Kaldık'

Van'dan bir grup işadamı Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki peygamber kabirlerini ziyaret ederken Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Görmez'le karşılaştı.

VAN 15.04.2013 10:02:10 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'dan Diyarbakır'a gelen bir grup işadamı Eğil ilçesindeki peygamber kabirlerinin ziyaretinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'le karşılaştı. İş adamları depremden sonra özellikle Erciş'te 'ezan' konusunda yaşadıkları sıkıntıları Görmez'e anlattı. İş adamları, "Sayın Başkanım Erciş'te ezan sesine hasret kaldık. 3 müftü değişmesine rağmen sorun çözülemedi. Bu konuda bize yardımcı olun." dedi.

Erciş Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERSİAD) öncülük ettiği 40 kişilik iş adamı heyeti Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Diyarbakır'da açılan Ortadoğu İnşaat Fuarı'nı gezen iş adamları daha sonra Diyarbakır tarihi ve manevi yerlerini ziyaret etti. Eğil ilçesindeki ziyaret tepede bulunan ve Kur'an'da isimleri geçen Hazreti Zülkifl(a.s), Hazreti Elyesa(a.s) ve Nebi Harun'un (a.s) kabirlerini ziyaret eden işadamları heyeti, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Diyarbakır'da bulunan ve buraya ziyaret eden Görmez'le karşılaştı. Görmez'le tokalaşan ERSİAD üyeleri, Erciş'te ezan konusunda yaşadıklarını sıkıntıları anlattı.

ERSİAD Başkanı Önder Beyaztaş, Van ve Erciş'te meydana gelen depremden sonra Diyanet İşyeri Başkanlığı'nın büyük çaba gösterdiğini ve yardım eli uzattığını belirtti. Beyaztaş, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e, " Sayın Başkanım Allah razı olsun sizden sizi çok seviyoruz. Küçük bir sorunumuz var, yardımcı olun. Erciş'te depremden sonra ezan sesine hasret kaldık. Ercişli esnaflar 2 yıldır şehir merkezinde ezan sesi duymuyor. Yeni yapılan TOKİ'lerde camii o da çok uzakta. İlçede 3 müftü değişti hala sorunu çözemediler. Biz esnaflar, işadamları ezan sesi duymak istiyoruz." dedi.

Beyaztaş'ın elini bırakmayan Başkan Görmez ise dinlediklerini not aldı. Görmez, esnafların bu konuda haklı olduğunu belirterek sorunu çözülmesi izin elinden geleni yapacağını söyledi. Ercişli işadamı heyeti, Görmez'e teşekkür etti.