Başkan Yazar bir kez daha güven tazeledi

Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi'nin 3. genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Mehmet Yazar, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

VAN 19.10.2021 10:02:10 0
Başkan Yazar bir kez daha güven tazeledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sendikaya bağlı il ve ilçe temsilcilerinin katıldığı  Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurul toplantısı Tuşba İlçesinde bulunan İskele Öğretmen evinde yapıldı.

Toplantıya Kamusen'e bağlı iş kolu temsilci ve başkanları yanı sıra diğer sendikalara bağlı STKlar da gözlemci olarak katıldı.

Açılış konuşmasının ardından İstiklal marşı okunup saygı duruşuna geçildi.

Daha sonra Yüzüncü Yıl Camii İmam Hatibi Bilal Aksüt Kur'an'dan bir aşır okudu.

Divan Başkanlığına Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Ayhan, yardımcılıklarına Muhammet Nurkaya  ve Fuat Baran seçildi.

Divanın teşekkülünden sonra faaliyet raporu,  Sendika  Başkan Yardımcılarından Mehmet Güngör tarafından okundu.

Disiplin Kurulu adına söz alan Kurul Başkan Yardımcısı Alirıza Yıldırım, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Daha sonra Kamusen İl Başkanı Suat Sayacı  topluluğa  hitap etti.

Konuşmasında, sendikal faaliyetlerden ve İşkolları arasındaki sosyal dayanışmanın öneminden bahsetti.

YAZAR: MAZLUMUN VE HAKLININ YANINDA OLDUK

Açılış konuşmasında Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar  davetlileri selamladıktan sonra, yaptığı açıklamada, "Bizler Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi olarak her zaman zülüm ve haksızlığa karşı, mazlumun ve haklının yanında yer aldık. Üyelerimizin haklı taleplerine hizmet  eden bir sendika olarak, onların konuşan dili, tutan eli, yürüyen ayağı, haykıran sesi olduk" dedi.

Yazar, hak mücadelesinde üyelerin yanında olduklarını anlatan, "Amirlerimize karşı dik durduk, diklenmedik. Gerek üyelerimizin ve gerekse diğer memurların Hak kazanımları konusunda  büyük bir gayret gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Bizler  helalinden  çalışıp kazanmayı ibadet sayan bir dinin mensubu, 'işçilerin alın teri kurumadan haklarını verin' diyen bir peygamberin ümmeti, aynı zamanda varisleriyiz. Emeğin ve alın terinin kutsallığına inanmış müminler olarak verilmeyen haklar verilinceye kadar mücadele etmeyi kendine şiar edinmiş, bunun için Türk Diyanet Vakıf-Sen çatısı altında toplanmışız. Amacımız insan onuruna yakışır  hayat sürebilecek  bir ücrete sahip olmak  ve bu konuda topluma öncülük etmektir. Türk Diyanet Vakıf-Sen bunun için vardır ve sizlerin destekleri oldukça da var olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Ayhan kürsüye davet edildi.

Genel Başkan Nuri Ünal'ın selamını ileten Başkan Atilla Ayhan yapılan sendikal çalışmalar hakkında sunumda bulundu.

YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Protokol konuşmalarından sonra yönetim, denetim ve disiplin kurulu seçimlerine geçildi.

Yapılan seçim sonucu seçime tek liste halinde giren Mehmet Yazar ve ekibi yeniden seçilerek güven tazeledi. Yönetim adına Başkan seçilen  Mehmet Yazar'ın teşekkür konuşmasından sonra delegeler tarafından  dilek ve temennilerde bulunuldu.

Emeklilik nedeniyle yönetin Kurulundan ayrılan Adnan Özkan'a Genel Başkan Yardımcısı Atilla Ayhan tarafından yapmış olduğu hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi ve program sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş