Başkan Yarız: Ekonomik kriz iyiden iyiye hissedildi

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksal Yarız, ekonomik krizin kendini iyiden iyiye hissettirdiğini belirterek, işsizliğin arttığını, kira ve elektrik fiyatlarının yükseldiğini, sosyal yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşt?

VAN 30.01.2022 13:18:45 0
Başkan Yarız: Ekonomik kriz iyiden iyiye hissedildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Yeniden Refah Partisi olarak tüm ülkede olduğu gibi Van’da da halkın refahı için yapılan haksızlıkları dile getirmek , çözüm önerileri sunmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Yarız, “İçinde olduğumuz ekonomik krizden dolayı işsizlik artmış ,esnafımız kira ve faturalarını ödeyemez duruma gelmiştir. Çiftçilerimiz girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı tarım ve hayvancılığı yapamaz hale gelmiştir. Özellikle son dönemlerde sahada yaptığımız esnaf ve halk ziyaretlerinde sıklıkla dile getirilen sorunları tüm yetkililerin ve kamuoyunun takdirine sunar gerekli mercilerin bu sorunları çözmesinin gerekliliğini özellikle önemle belirtiriz” dedi.

  Sıkıntıları maddeler halinde sıralayan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksal Yarız, VASKİ’nin yaptığı su kesintileri konusuna değindi.

  Yarız, “VASKİ tarafından hanelerin borcundan dolayı yapılan su kesme işlemleri, bir çok vatandaşımızı mağdur etmiştir. Vaski su kesintisi yaptıktan sonra vatandaş borcunu ödediğinde açma işlemi için gittiği zaman mevsim şartlarından ötürü suların donduğu, ekstra arızalar meydana geldiği gözlemlenmiştir. En azından bu kesme işleminin kış mevsimi geçtikten sonra yapılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyiz. Ekonomik krizin bu kadar derin hissedildiği bu zor dönemde insanları icraya vererek mahkeme ve akabinde ödeyemeyen vatandaşlar için ne yazık ki hapis yolunun açılması da vicdanlarımızı yaralamaktadır. VASKİ, alacaklarını daha esnek bir ödeme çizelgesi yanında ana paranın üzerine gelen faizi silerek vatandaşa ödeme kolaylığı sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.

   Fahiş Elektrik faturaları konusunda açıklamalarda bulunan Yarız, “Esnafın ve hane halkının en çok mustarip olduğu elektrik faturalarının çok yüksek ücretlerde gelmesi ve 150 kwh üzerine çıkınca bu oranın daha fazla olması. Vedaş yetkililerinin bilerek faturanın yüksek olması için 150 kwh nın üzerine çıkması için saat okuma süresini 30 gün üzerine çıkartıp yüksek zammın faturalara yansımasını sağladıkları yönünde gerek esnaflarımızdan gerekse halkımızdan çok ciddi şikayetler beyanatlar bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili Sayın Vali Bey in bir araştırma yapmasının uygun olduğu kanaatindeyiz” dedi.

   Gerçek ihtiyaç sahiplerinin sosyal yardımlara ulaşmasında sıkıntı çektiğini vurgulayan Göksal Yarız, “Sosyal yardımlaşma kurumlarının gerçek ihtiyaç sahibi olmasına rağmen kontrolü yapan ekiplerin bu ihtiyaç sahiplerinin evlerine gitmediği kömür ve benzeri yardımların geciktiği anlaşılmaktadır. Bu konuyla ilgili bir araştırma yapılmasının böyle hassas bir konuya daha ilgili olunmasının süreçlerin daha da hızlandırılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak önceliğimiz sadece seçim zamanı değil geçim zamanında da halkımızın yanında olmak, halkımızın sorunlarını dile getirmektir” diyerek sözlerini tamamladı.