Başkan Vekili Abi, AK Parti'den Destek İstedi

Şimdiye kadar hep köstek oldular, bundan sonra destek olsunlar” dedi.

VAN 8.12.2012 14:03:06 0
Başkan Vekili Abi, AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, AK Partililerin Van Belediyesi’ne katkı sunmasını isteyerek, “Sonuçta bu bir partinin belediyesi değil, adı üzerinde Van halkının belediyesidir. Şimdiye kadar hep köstek oldular, bundan sonra destek olsunlar” dedi.

Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Başkan Vekili Sabri Abi, Van’ın en büyük sorununun paylaşmada birleşmemek olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaların, hizmetlerin önünün kapatılmak istediğini ifade eden Abi, “Şu anda iktidar partisi Van’da yapılan hizmetlerin önünü kapatmaya çalışıyor. Bu nedir, bütün Van halkına yapılan bir zulümdür. 

Eğer burada bir kurum halkın hizmetindeyse ve hizmeti bütün halka götürüyorsa, halk da bundan memnunsa niye karşı çıkılsın ki? Vekiller, buradaki halkın vekilleridir. Sonuçta itibariyle biraz daha bu hizmetlere destek ve katkı sunması lazımdır. Ne yazık ki 4 senedir biz burada belediyeyi yönetiyoruz, bugüne kadar iktidar partisinin ve halkın seçtiği vekillerin belediye ile ilgili ağızlarından bir tek kelime çıkmamıştır. Belediyenin yanından bile geçmemişlerdir. Şimdi soruyorum neden böyle yapıyorlar? Bunlar bu halkın temsilcileri değil mi? Halk onları seçip parlamentoya gönderirken Van’a ve Van halkına hizmet üretsinler, katkı sunsunlar diye gönderdi” ifadelerini kullandı.

Defalarca belediyenin dışında AK Partililerle bir araya geldiklerini ve bu eleştirini kendilerine ilettiklerini ifade eden Sabri Abi, “Maalesef bir türlü bunlardan ne destek alabildik ne de yanıt alabildik. Halkın bunu duyması gerekir. Vekil olarak gidenler bu halka hizmet etmek zorundadır. Bunu yapmadıkları gibi hizmetlerin de önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu da Van’a Van halkına yapılan bir zulümdür, bir yanlıştır. Onlara sesleniyorum. Bu ilin hizmetkarlarıyız. El birliği ile memleketimizin sorunlarının üstesinden gelebiliriz. Onun için çekinmesinler. 

Van’a sahip çıksınlar. Van Belediyesi’ne katkı sunsunlar. Sonuçta bu bir partinin belediyesi değil ismi üzerinde Van halkının belediyesidir. Buradan vekil seçileceksin, halkın temsilcisi olacaksın ve halkın belediyesinin yanından geçmeyeceksin. Bu ciddi bir sorundur. Bu yanlıştan dönmeleri gerekiyor. Van Belediyesi’ne destek olmaları gerekiyor. Şimdiye kadar hep köstek oldular, bundan sonra destek olsunlar” açıklamasını yaptı.