Başkan Taşdemir: Diğer derneklerle bir bağlantımız yok

Vatansever Gençler Derneği Van Şube Başkanı Veysel Taşdemir, son dönemlerde Türkiye’de kurulan ve Van’da şubeleri açılan Vatansever Hareketi Derneği ve Vatanını Sevenler Federasyonu ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını sö

VAN 13.04.2021 18:00:59 0
Başkan Taşdemir: Diğer derneklerle bir bağlantımız yok
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Vatansever Gençler Derneği Van Şube Başkanı Veysel Taşdemir, “Van’da son dönemlerde milli ve manevi değerleri kendilerine ilke edinen birkaç STK’nın kuruldu. Buna istinaden STK’lar arasında derneğimizle isim benzerliği olan STK’larda bulunuyor. Bu Van ve Türkiye kamuoyunda bir takım yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermektedir. Bu münasebetle insanlar rahatsızlıklarını bize iletmektedirler. Bu konuya bir açıklık getirilmesi hasıl olmuştur” dedi.
 Dernek binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Vatansever Gençler Derneği Van Şube Başkanı Veysel Taşdemir, “Cumhurbaşkanına sosyal medya üzerinden hakaretler savurup bunun karşılığı olarak ceza alan Vatansever Hareketi Derneği Genel Başkanı ve dernek ile ilişkimiz olmadığı gibi yakın zamanda Van’da şubesi açılarak HDP Van İl Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştiren Vatanını Sevenler Federasyonu ile de uzaktan yakından bir alakamız yoktur” ifadelerini kullandı.
 “HER KARIŞI ŞEHİT KANI İLE SULANAN VATAN TOPRAĞININ BEKÇİSİ OLACAĞIZ”
 Diğer derneklerle herhangi bir bağlantılarının olmadığını ifade eden Başkan Taşdemir, “Hepinizin bildiği üzere derneğimiz kurulduğu günden bu güne ülkemizin birlik ve beraberliğinin tesis edilmesi, milli ve manevî değerlerin yaşatılması hususunda 4 yıldır büyük bir çaba göstermiş misyon edindiği bu davayı canından aziz bilmiştir. Ama maalesef son dönemlerde derneğimiz ile isim benzerlikleri olan gerek ülkemizin diğer illerinde gerekse Van ilinde dernekler faaliyet göstermekte ve bu derneklerin bizlerle iktisatlı oldukları kamuoyu nezdinde düşünülmüştür. Daha önce ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına sosyal medya üzerinden hakaretler savurup, bunun karşılığı olarak ceza alan Vatansever Hareketi Derneği Genel Başkanı ve dernek ile ilişkimiz olmadığı gibi yakın zamanda Van’da şubesi açılarak HDP Van İl Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştiren Vatanını Sevenler Federasyonu ile de uzaktan yakından bir alakamız yoktur. Vatansever Gençler Derneği olarak bizler ne ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına hakaret ederek ona ve onu oraya getiren iradeye saygısızlık edecek bir tutum içerisinde oluruz, ne de yıllarca Vatan toprağının Vatan olarak kalabilmesi için canlarını feda eden şühedanın faili olan PKK terör örgütüne cesaret gösterip terör örgütüdür diyemeyen siyasi partilerin ziyaretçisi. Böyle bir akıl tutulması ve hezeyanın bir parçası olmadık, olmayacağız. Bizler bu ülkenin bekası uğruna canlarını seve seve feda etmeyi göze alan, gönüllü neferlerken bin bir türlü ihaneti gören bu aziz milletin ve her karışı şehit kanı ile sulanan vatan toprağının bekçisi olacağız. Bu duygularla 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayının ülkemize ve bütün İslam beldelerine barış ve huzur getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
 Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz