Başkan Şahin; Emekli sorunu siyasi malzeme haline getirilmemeli

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Van Şube Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Başkan Naci Şahin, güven tazeledi. Genel kurulda açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, emekli sorunların?

VAN 30.06.2021 18:08:18 0
Başkan Şahin; Emekli sorunu siyasi malzeme haline getirilmemeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan 6. Olağan Genel Kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan heyetinin seçilmesinden sonra Tüm İşçi Emeklileri Derneği Van Şubesi'nin yönetim, denetim ve disiplin kurullarını seçmek için oy kullanma işlemine geçildi.

Üyeler mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin'in bulunduğu tek liste halinde gidilen seçimde oy kullandı. Yapılan seçimler Başkan Şahin güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

"EMEKLİMİZİ GERÇEK ANLAMDA RAHATLATACAK KALICI SOMUT ADIMLAR ATILMALIDIR"

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin emeklilerin düşük gelirleriyle geçinmek zorunda olduğunu belirterek, "Yıllardır düşük gelirleriyle bir yaşam standardını tutturmaya çalışan emekliler, açlık sınırının bile altında kalan gelirleriyle geçinmekte zorlanıyor. Bayram ikramiyeleri böyle bir ortamda emeklilerimize az da olsa bir nefes alma imkanı sunuyor ancak bozulan ekonomik dengelerin faturası emeklilere kesilmemelidir. Emeklilerimizi rahatlatacak ivedi ve kalıcı tedbirlerin bir an önce TBMM gündemine getirilerek Meclis'in oy birliğiyle yasal güvenceye kavuşturulması en büyük beklentimizdir. Emeklimizi gerçek anlamda rahatlatacak kalıcı somut adımlar atılmalıdır. Birçok emekli asgari ücretin altında maaşla geçinmek zorunda kalıyor. Ülkenin kalkınarak bugünlere gelmesinde alın teri olan emeklilerin bu hizmetlerinin karşılığını alması gerekiyor. Emeklilerin başta maaş artışı olmak üzere çözüm bekleyen birçok sorununun olduğu aşikar. Emekliler, sorunlarını siyasi malzemeye dönüştürülmeden samimiyetle çözülmesini istiyor. Sadece seçimden seçime hatırlanmak emeklileri üzüyor" diye konuştu.

"EMEKLİLER BORÇ BATAĞINDADIR"

Devletin emekliyi işi bitmiş bir vatandaş olarak görmemesi gerektiğin vurgulayan Başkan Şahin, "Derneğimizin üyeleri emeklilerden oluştuğu için aidatlarımızı düşük tutuyoruz. Bu da derneğimizin maddi imkansızlıklar içinde çalışma yapmasına neden oluyor. Fakat biz her şeye rağmen üyelerimizin refah eviyesini artırmak ve onları desteklemek için, elimizden gelen yardımı yapmaya gayret ediyoruz. Emeklilerden kesilen katkı paylarının kaldırılmasını daha önce yetkililerden talep ettik. Fakat ne yazık ki bu konuda da bir çözüm sağlamadılar. Devletimiz emekliyi işi bitmiş bir vatandaş olarak lütfen görmesin. Çünkü herkes bir gün emekli olacak. Emekliler şuan çok büyük sorunlar yaşıyor. Emekliler şuan borç batağındadır. Emeklilerin maaşlarının yüzde yüzü kredi borçlarına gidiyor. Devletimiz emeklinin yanında olsun. Emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılabilir. Bugün bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaş da var, 6 bin lira maaş alan emekli de var. Biz çok alanı değil, az alanın çok alana yaklaştırılmasını istiyoruz. Emekliler olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Biz sorunlarımızı her platformda dile getirdik ama maalesef çözüm bulamadık. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Sorunlarımızın acilen çözülmesini bekliyoruz. Emeklilere hak ettiği değeri verin" ifadelerini kullandı.

"5 BİNE YAKIN EMEKLİMİZ TOKİ KONUTLARINI BEKLİYOR"

Van'daki emeklilere üvey evlat muamelesi yapıldığını belirten Başkan Şahin, "Şuan 5 bine yakın emeklimiz TOKİ konutlarını bekliyor. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz ama maalesef arpa boyu kadar ilerleme sağlayamadık. Geçmişte emekli ve dar gelirli ailelere ucuz taksitle TOKİ konutlarının yapılacağı söylenmişti ama maalesef bu verilen vaat yerine getirilmedi. Hükümet yetkilileri bir an önce emeklilerin konut sorununu çözüme kavuşturmalıdır. Bu vesileyle bütün emeklilerimizin 30 Haziran Emekliler Günü'nü kutlarım. Ebediyette intikal eden emeklilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz