Başkan Özgökçe'den Bayram Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

VAN 16.07.2015 01:24:02 0
Başkan Özgökçe
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Başkan Özgökçe, yayınladığı mesajında, “Ramazan-ı Şerifin ruhuna uygun olarak Tuşba’da doya doya bir Ramazan’ı yediden yetmişe tüm vatandaşlar olarak yaşadıklarını ve akabinde müstesna günlerden olan Ramazan Bayramı’na erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını, tüm insanlığın Ramazan Bayramı’nı bütün ruh-u canımızla tebrik ve tes'id ediyoruz. Ramazan-ı Şerifte makbul dualarınızı bütün ruh-u canımla tebrik ve tes'id ediyorum. Cenab-ı Hak, bu bayramın sürurunu, hakikî ve geniş ve umumî sürura mukaddeme ve vesile eylesin. Büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde karşıladığımız bayramlar, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kırgınlıkların unutulduğu, anne ve baba ile akraba ve büyüklerin ziyaret edilerek gönüllerinin alındığı en güzel ve anlamlı günlerimizdir. Bu müstesna güne erişmekten dolayı mutlu olsak da, başta Doğu Türkistan, Suriye, Irak ve Filistin olmak üzere tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamlardan dolayı yüreğimiz yanıyor ve bu bayramların bu zulümlerin son bulması için dualarımızda eksik etmememiz gerekir” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayının son günlerine gelindiğini de hatırlatan Başkan Özgökçe, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden azat olmaktır’ diye müjdelediği Ramazan ayının son günlerini yaşamaktayız. Ancak takdir edersiniz ki mübarek Ramazan ayı bizler için çok buruk yaşanmaya devam ediyor. Başta Doğu Türkistan olmak üzere yanı başımızda bulunan Suriye ve Irak’ta Müslümanlara yönelik zulüm tüm şiddetiyle artarak devam etmektedir. Kardeşlerimizin yaşadığı hüzün ve acıları millet olarak aynı şekilde yüreklerimizde hissetmekteyiz. Ne mutlu ki yüz yıllardır umutsuzların umut kapısı olan, barış ve kardeşlik yanlısı ülkemiz; mazlumların yanında olmaya ve onların sessiz çığlığını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Temennimiz bu acıların en kısa sürede son bulmasıdır. Bu ay; Müslümanlar için el ele vermek, kaynaşmak ve yekpare olmak için vesiledir. Cenab-ı Hak’tan İslam alemi ve bütün dünya için acıdan, zulümden, gözyaşından uzak, huzur dolu bir Ramazan Bayramı geçirmelerini diliyor, tüm Tuşbalıların ve Vanlı hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı tüm ruhu canımız ile tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Bayram ziyareti için yola çıkacakların bayram sevinçlerinin acıya dönüşmemesi için Ramazan’da kazandıkları sabırla hareket etmelerini ve trafik kurallarına mutlaka uymaları gerektiğini dile getiren Özgökçe, “Bayramların anlamını ve değerini sadece bayram günlerinde değil, yaşamın her alanında ve tüm ilişkilerimizde hatırlamayı, her anımızı bayram bilmeli ve herkesin sevdikleriyle birlikte huzur içinde bayram geçirmelerini diliyor, bayramın hemşehrilerimize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.