Başkan Özgökçe çalışmaları inceledi

Tuşba ilçesi genelinde asfaltlama ve park yapım çalışmalarına hız veren Tuşba Belediyesi, adeta her yeri inşaat alanına dönüştürdü. Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yapımı süren çalışmaları inceleyerek, çalışanlardan bilgi al

VAN 14.08.2017 18:16:21 0
Başkan Özgökçe çalışmaları inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Belediyenin yaptığı çalışmalarla, tüm mahallelerde kısa iş sezonuna rağmen büyük parklar, Rekreasyon ve mesire yerleri, Tarihi Van Evleri Mahallesi, Nizami Futbol Sahası,  Sentetik Çim Sahaları, Aile ve Kadın Destek Merkezleri, Mavi Bayraklı Halk plajı ve daha pek çok büyük projeyi hayata geçirebilmek için gece gündüz demeden faaliyetine devam ediyor.

  Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfalt çalışmalarıyla adeta Tuşba’nın çehresini tamamen değiştirmeye devam ediyor. ‘Nereden Nereye’ dedirtecek prestijli sokak iyileştirmeleri ve yol yapımları açısında adeta halkın gönlüne dokunuyor.

   Abdurrahman Gazi Mahallesi yapılan BSK Asfaltlardan sonra çehresi tamamen değişti. ve sırasıyla bu sezonda tamamlanacak asfaltlama çalışmaları sırasıyla Akköprü, İstasyon, İskele, Altıntepe, Seyrantepe,  Beyüzümü, Şemsibey, Bardakçı ve Kalecik Mahallelerinde devam ediyor. Ayrıca bu mahalle aralarındaki Okul Bahçeleri, Cami, taziye evleri, Aile Sağlık Merkezleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda imara uygun tüm yollar sıcak asfalt ile kaplanıyor. Yapılan çalışmalar hem mahalle sakinleri hem de mahalle muhtarlarından takdir alıyor.

 

   BAŞKAN ÖZGÖKÇE, ÇALIŞMALARIN HIZLANDIRILMASINI İSTEDİ

   Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Abdurrahman Gazi Mahallesinde tamamlanan ve Akköprü Mahallesinde yapımı devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışanlardan bilgi aldı.

    İlgili birim Müdürlerine ve yüklenici firma yetkililerine çalışmaların daha da hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Abdurrahman Gazi Mahallemiz Tuşba ilçemizin en merkezi mahallesidir. 3 yılda imara uygun olan bu mahallemizde tüm belediyecilik hizmetleri açısında örnek teşkil etmektedir. Üç yıl içinde Tuşba ilçe sınırları dâhilindeki imar planlarına uygun olarak çok güzel hizmetler kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Bu güne kadar Abdurrahman Gazi ilk iki yılda mahallemize 5 modern parkımızı kazandırdık. Bununla birlikte poşetleme sistemi, çöpleri alma hizmetimiz, çevre düzenlemleri, stabilize, reglaj ve modern asfalt çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah Abdurrahman Gazi Mahallemiz gibi diğer mahallelerimiz için de çok güzel projelerimiz mevcuttur ve bunları hayata geçirmek için çalışmalarımıza hız vererek devam ediyoruz. Abdurrahman Gazi Mahallemiz Tuşba’mızın merkezi, kalbi konumundadır. Abdurrahman Gazi Mahallemiz altyapı, ekonomi, eğitim, ulaşım, Kültür, spor ve sosyal, coğrafi ve ekolojik konum itibari ile gelişmeye ve büyümeye müsait bir mahallemizdir. Başta imar planlarının tamamlanmış olması, alt ve üst yapıların tamamlandığı için planlanan çalışmalarımız ve projelerimizle bu güzel mahallemiz Tuşba’mızın kalbi olacaktır.  Bu güne kadar yaptığımız çalışmalar ile kent kimliğine uygun olarak şehir planına uygun, düzenli ve nizami hizmetler olarak mahallemizin gelişme potansiyeline katkı sağladık. Bundan sonraki sokak iyileştirilmesi projelerimizle mahallemizi geliştirerek çarşı merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

   MUHTAR ÖZNUR’DAN TEŞEKKÜR…

   Kendi Mahallesinde gerçekleştirilen ve adeta bir şantiyeye andıran, gece gündüz yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdurrahman Gazi Mahallesi Muhtarı İsa Öznur; "Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye Abdurrahman Gazi Mahallesi sakinleri adına ve muhtarlığım adına yapılan bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 40 yıldır Abdurrahman Gazi Mahallemizin ana arterleri ve ara sokaklarında standartları daha da yükseltecek asfalt uygulamaları yapılmaktadır. Mahallemiz ile ilgili her talebimizi yerine getiren Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe’ye teşekkür ediyorum. Dile getirdiğimiz makul tüm isteklerimizi vaktinde yaptığı için ve hiç bir zaman bizi geri çevirmediği için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hizmetlerinde de Belediye Başkanımıza başarılar diliyorum. Öncelikle Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe bey’e, Belediye çalışanlarına mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı ve göstermiş olduğu fedakârlıklardan ötürü minnettarlığımızı sunuyoruz. Benim mahalleme yaptıkları asfalt, çocuklarımız için mahallemize kazandırılan parklar olsun tüm hizmetler mükemmel. Özellikle son üç yılda yapılan parklar Abdurrahman Gazi Mahallemize nefes aldırarak mahallenin çehresi tamamen değiştirdi, yeşil alanların ve dinlenme ve eğlenme yerleri çocukları, gençleri ve kadınları çok memnun etmektedir. Bu ve periyodik yapılan Temizlik ve Çevre Koruma faaliyetleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışmaları tüm mahalleliler olarak çok memnunuz” dedi.

    Abdurrahman Gazi Mahallesi geçmişten bugüne kadar böyle bir hizmet görmediklerini anlatan Muhtar Öznur, “Mahallemize şu ana kadar 5 park yapıldı. 6. Park da çok hızlı bir şekilde yapılıyor. İnsanlarımız Belediyemiz sayesinde aileleriyle beraber keyifle oturacağı nezih parklara kavuştu. Çöplerimiz zamanında alınıyor, çöp alanları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Bu konuda sıkıntımız yok ama mahalleli olarak vatandaşlarımızın da duyarlı olması lazım. İstenilen zamanda çöpleri bırakmalı ve Belediyemize yardımcı olmalıdır. Belediyemiz sayesinde Abdurrahman Gazi Mahallesi tertemiz,  modern bir Kent mahallesi olduğunu gösteriyor. Asfalt bakımından Abdurrahman Gazi Mahallemizde asfaltlanacak 119 sokak vardı. 2016 yılında bunların bir kısmı yapılmıştı, geri kalan tüm sokaklarımız 2017 yılında tamamı yapıldı. Mahallemizde bulunan 119 sokağın tamamında da Tuşba Belediyesi hizmeti şuanda var.  Tuşba Belediyemiz ve özellikle de Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile iletişim konusunda bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Sağ olsunlar ne dediysek kırmadılar ne zaman arasak telefonlarımıza cevap verip çok ilgili bir şekilde bizlerle konuştular.. Ben Abdurrahman Gazi Mahalle Muhtarı olarak 2014’ten bu yana ne zaman belediyeye gitsem elim boş dönmedim, bu konuda ve daha önce saydığım tüm konulardan ötürü Tuşba Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza Meclis üyelerimize Birim Müdürlerimize ve tüm Belediye personellerimize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.