Başkan Kaya, Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı

Van Belediye Başkanı Kaya, Van Doğa Koleji öğrencilerinin, büyükşehir yasası ve turizm potansiyeli ile ilgili sorularına cevap verdi.

VAN 17.05.2013 18:07:47 0
Başkan Kaya, Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Doğa Koleji öğrencilerinin yönelttiği büyükşehir yasası, ulaşım sorunu ve ilin turizm potansiyeli ile ilgili sorularına cevaplar verdi.

Van Doğa Koleji öğrencileri, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret ederek röportaj yaptılar. Öğrencilere Okul Müdürü Bilen Beylik ve öğretmenler de eşlik etti. Doğa Koleji Müdürü Bilen Beylik, Kaya'yı gelecek hafta düzenleyecekleri konferansa davet etti. Daha sonra öğrenciler kent ile ilgili Kaya'ya çeşitli sorular sordu. Öğrencilerin "Büyükşehir olan Van'da ne tür değişiklikler olacak?" sorusunu yanıtlayan Kaya, Van'ın büyükşehir olması ile birlikte sorumluluk alanlarının çok büyüdüğünü belirterek, bununla birlikte birçok değişiklik ve belediyenin yapması gereken çalışma alanlarının arttığına dikkat çekti. Van Belediyesi'nin çalışma alanın artık kampus ile havaalanı sınırına kadar değil, tüm ilçeleri kapsadığını söyleyen Kaya, "Bir yıl sonra belediye kent kültüründen ulaşıma, ulaşımdan birçok hizmete kadar çalışmalar yapmak durumunda kalacak. Bu çalışmaların yapılması için de desteği elbette halkımızdan alacağız" dedi.

"TARİHİ YERLERE GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERMİYORUZ"

Tarihi ve turistik bir potansiyele sahip böylesi bir şehrin gerektiği kadar ele alındığı ve değerlendirildiğini düşünüyor musunuz? sorusuna ise Kaya, "Biz bu kentli olarak tarihi ve turistik yerlere gerektiği özeni gösteremiyoruz. Biz bu kente değer vermediğimiz zaman kimse değer vermez. Biz yöneticiler olarak çok değer veriyor dersek o zaman sınıfta kalmış oluruz. Biz bu kente değer verirsek başkası bu kente geldiğinde bu değere saygı gösterir. Her coğrafyanın kendine has bir özelliği ve güzelliği var. Van'ın çehresi bir ayrı güzel. En azından bir Van Denizi var, bu bizim için en büyük avantajdır. Yine bu kentin tarihi geçmişi var. Tarihi kentlere baktığımızda bazı medeniyetlere uzun süre başkentlik etmiş bir ilimiz var. Kentli olarak bu potansiyelin farkında olmadığımız bir gerçektir. Umarım herkes bir şeyler yapar. Yeni nesiller de gereken değeri ve önemi verir" cevabını verdi.

"TOPLU ULAŞIM İLE İLGİLİ YENİ BİR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Trafik sorunu azaltmak için Maraş ve Cumhuriyet caddelerini araç trafiğine kapatmayı düşünüyor musunuz? sorusuna ise Kaya, "Biz ilk yönetime geldiğimizden bugüne kadar düşündüğümüz bir şey. Ama alternatif oluşturamadığımızdan dolayı bu uygulama sadece düşüncelerimizde kaldı. Bu çalışmamız sadece trafiği rahatlatma anlamında değil aynı zamanda kente farklı bir hava katma anlamında da düşünüyoruz. İstiyoruz ki bir caddemiz yayalara kalsın. Yeni İmar Planı yapılmış, bu imar planında alternatif yollar düşünülmüş. Bu alternatif yollar açılırsa bu işlevi en çok görecek cadde Cumhuriyet Caddesi'dir. Trafiğin rahatlatılması sadece bu caddenin araç trafiğine kapatılmasıyla mümkünde değil. Bunun için de yeni bir projemiz var. Toplu ulaşımın yeniden düzenlenmesi gibi bir çalışmamız var. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Bu çalışmaların tümünü hayata geçirmek için çalışacağız" şeklinde yanıtladı. - Van