Başkan Karabıyık’tan sanayi esnafına ziyaret

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, teşkilat mensupları ile birlikte oto sanayi sitesi esnafını ziyaret etti.

VAN 16.02.2022 10:42:26 0
Başkan Karabıyık’tan sanayi esnafına ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Esnaf ziyaretleri kapsamında oto sanayi sitesini ziyaret eden Gelecek Partisi İl Teşkilatı, ilk olarak Oto Sanayi Kooperatif Başkanı Muhittin Yıldızbaş ve yönetimini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Daha sonra oto sanayi sitesinde bulunan her meslekteki esnafları gün boyu ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Başkan Karabıyık ve ekibine dert yanan sanayi esnafı öncelikle son aylardaki fahiş rakamlı elektrik faturaları başta olmak üzere, doğalgaz ve motorine yapılan zamlardan dolayı şikâyetlerini dile getirdiler.

Ziyaretler kapsamında açıklamalarda bulunan Başkan Karabıyık, “Esnafımız çok zorlu bir süreçten geçiyor, esnafın büyük bir bölümü kepenk kapatma ve çalıştırdıkları elemanlarını işten çıkartma aşamasına geldiğini özellikle yüksek miktarda gelen elektrik faturalarının esnafı zor duruma düşürdüğünü, kiralarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini gördük. Özellikle Oto Parçacı esnafının sattıkları ürünün yerine tekrar yenisini aynı fiyata alamadıklarını kırk gün içerisinde aynı ürüne üç kez zam yapıldığını hem kendileri hem de alıcıyı çok zor durumda bıraktığını, Örneğin Yılbaşında 70 TL olan bir parçanın üç kez yapılan zamlarla birlikte 240 TL’yi bulduğunu yine üç ay öncesi bir örnek ile 15 bin TL’ye orijinal parça ile komple yenilenen bir transit minibüsünün motoru şuan 45 bin TL gibi bir maliyeti oluyor. Görüyoruz ki bu tablo hem vatandaşın hem de esnafın çok zor bir duruma geldiğini gösteriyor. Geçen yıl bu tarihte 1 litre mazot 6,75 TL iken bugün baktığımızda mazotun litresinin 15,70 TL den satılıyor. Bir yıl içerisinde 1 litre mazota 10 TL zammın yapılması ne insafa ne vicdana nede ahlaka sığar” ifadelerini kullandı.