Başkan İlhan, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tablonun iyi olmadığını söyleyerek, “Son zamanlarda Dolar, Euro yükselirken, Türk Lirası’nın değeri düşüyor. Ekonomik sıkıntıların çözülmesini isti

VAN 16.10.2021 17:36:15 0
Başkan İlhan, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Haftalık olarak kent ve ülke gündemiyle ilgili basın açıklamaları yapan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nın bu haftaki gündeminde ekonomi yer aldı.

     Gazetecilere açıklama yapan İl Başkanı Özay İlhan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tabloya dikkat çekerek, “Bugün itibariyle; Dolar 9.30, Euro 10.75, altının gramının 530 Türk lirası olduğu yeni Türkiye’ye hoş geldiniz. Bir zamanlar dolar 1 TL olacak diyen jöleli yiğitlerin danışmanlık yaptığı ülkemizde 2015 Mart ayında dolar 2,50’yi geçince alanı ekonomi olan en yetkili isim dolar alan yaya kalır diye konuşmaktaydı. Bugün asıl sorunumuz dolar, euro, altının yükselmesi değil, tüm paralar karşısında değer kaybeden Türk lirasının değersizleşmesi ve vatandaşımızın alım gücünün düşmesidir. İktidarın tuzu kuru yetkilileri her zaman ve her yerde vatandaşımızla dalga geçmekte yok ekim eylülden, kasım ekimden daha iyi olacak masalları anlatmaktadırlar. Amerika, Almanya, İngiltere bizi kıskanıyor, dolarla mı maaş alıyorsunuz diye adeta insanımızla alay etmektedirler. Motorin, benzin, lpg, doğalgaz, kömür fiyatları an ve an yükselmekte yaşamımızın olmazsa olmazı gıda fiyatları her geçen saniye artmaktadır. Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olacağının vaadinde bulunanlar bugün itibariyle büyük ekonomiler sıralamasında ülkemizi 21. sıraya geriletmişlerdir. Birçok işyeri sahibi çek senet ödemelerini yapamamakta icralık duruma düşmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik tablo her geçen gün kötüye gitmektedir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak tüm yetkilileri ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları görmeye ve ekonomimizi iyileştirecek adımları atmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.