Başkan Bekir Kaya’ya geçmiş olsun ziyaretleri

Kaya: Arkadaşlarımızın özverisi sayesinde pek bir kaybımız olmadı

VAN 10.04.2013 13:27:42 0
Başkan Bekir Kaya’ya geçmiş olsun ziyaretleri
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Kaya: Arkadaşlarımızın özverisi sayesinde pek bir kaybımız olmadı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın görevine dönmesinin ardından kentin her kesiminden, il, ilçeler ve iş çevrelerinden ziyaretler devam ediyor. Kaya, tutuklu bulunduğu süre içerisinde arkadaşlarının özverisi sayesinde bir kayıplarının olmadığını söyledi.

 

Görevine iade edilen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya geçmiş olsun ziyaretleri sürüyor. Aralarında Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), Van Ticaret Borsası (VATBO), Ekonomide Değişim Hareketi ve belediye personelinin de bulunduğu yüzlerce kişi görevine iade edilişinin ikinci gününde Kaya’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kaya ilk olarak Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) Başkanı Fatih Sevinç ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette geçmiş olsun dileklerini sunan Sevinç’e, Kaya da ziyaretten dolayı Gazeteciler Cemiyeti üye ve yöneticilerine teşekkür etti.

Kaya: Toplum büyük bir beklenti içerisinde

Başkan Kaya’yı makamında ziyaret eden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Serdar Orhun, Erdoğan Gökhan, İbrahim Sevindi, Metin Abi, Mustafa Karaduman, Ramazan Yorulmaz ve Roza Kartal da geçmiş olsun dileklerini iletti. Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu ziyaret sırasında Kaya’yı dışarıda görmekten dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ederek, “Sizleri tekrar burada görmekten büyük bir mutluluk duyduk. Umarım kötü günler geride kalır ve yeni süreçte hepimize hayırlı uğurlu olur” dedi. Göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı Nadiroğlu ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Kaya da yeni sürece ilişkin toplumun büyük bir beklenti içinde olduğunu dile getirdi.

Üzerimize düşeni yapmaya hazırız’

Daha sonra Van Ekonomide Değişim Hareketi Başkanı Necdet Takva ve beraberindeki heyetle bir araya gelen Kaya, Takva ve arkadaşlarını kapıda karşıladı. Geçmiş olsun dilekleri ile konuşmasına başlayan Takva, Kaya’nın ailesi ve bütün Van halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bundan sonra kentte yaşayan yurttaşlar olarak kent için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Takva, Kaya’yı yeniden aralarında görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Bu süreçte arkadaşlarımızın özverisi sayesinde pek bir kaybımız olmadı’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya da uzun bir süredir bu coğrafyada büyük acıların yaşandığını ifade ederek, aynı şekilde kent olarak büyük acılar çektiklerini kaydetti. Tutuklu bulundukları süre içinde belediyede çalışan yönetici arkadaşlarının yokluklarını his ettirmediklerini söyleyen Kaya, “Bu süreçte arkadaşlarımızın özverisi sayesinde pek bir kaybımız olmadı” dedi.

Çevre illerden ve iş çevrelerinden yoğun ziyaretler

Takva ve beraberinde ki heyetten sonra Kaya sırası ile Malazgirt Başkanı M. Nuri Balcı, eşi ve oğlunu, ardından da VATBO Başkanı Feridun Irak ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kabul etti. Geçmiş olsun dilekleri ile konuşmasına başlayan Irak, “Halkın oyları ile iş başına gelmiş olan başkanımızı tekrar görev başında görmekten mutluyuz. Bu vesile ile ülkemizde başlatılan yeni sürece de destek veriyoruz” diye konuştu. Ardından söz alan Kaya ise yaşanan acıların biran önce son bulmasını dileyerek, sürecin başladığı gibi güzel bir şekilde son bulmasını umduğunu ifade etti. VATBO, yönetim kurulunun ziyaretinden sonra Zahir Kandaşoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri de başkana geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Memur Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmen ve çalışanları da Kaya’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretler akşam saatlerine kadar devam etti.