Başkan Bekir Kaya, Görevine Başlamayı Bekliyor

Tahliye olan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, görevine başlamak için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden yazı bekliyor.

VAN 3.04.2013 15:03:23 0
Başkan Bekir Kaya, Görevine Başlamayı Bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'daki BDP'li başkanların yargılandığı davadan kısa bir süre önce tahliye olan Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, görevine başlamak için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden 'olur' yazısı bekliyor.

Van'da 7 Haziran 2012'de KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 13 kişi hakkında Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü üyeliği' suçundan dava açıldı. 294 gün tutuklu yargılanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya 29 Mart 2013'te yapılan son duruşmada adli kontrol altında tahliye edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın oluruyla 14 Haziran 2012'de görevden alınan Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tahliyenin ardından yeniden göreve başlaması için Van Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. Bekir Kaya'nın Avukatı Erhan Aksoy, yazıyı gönderdiklerini ve en geç bir hafta içinde yanıt gelmesini beklediklerini belirterek, 'olur' yazısının gelmesiyle Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın görevine başlayacağını söyledi.

Aynı davadan dolayı daha önce görevden alınan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve Edremit İlçe Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan da, tahliye edildikten yaklaşık bir ay sonra 6 Mart 2013'te göreve iade edilmişti.