Başkale’deki öğrencilere üniversite hazırlık eğitimi...

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk'ün girişimleriyle Başkale Belediyesi Eğitim Destek Evi bünyesinde 8 Öğretmen tarafından 80 öğrenciye üniversiteye hazırlık eğitimi ücretiz olarak veriliyor.

VAN 4.01.2018 12:06:04 0
Başkale’deki öğrencilere üniversite hazırlık eğitimi...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 


  Başkale Belediyesi'nden Öğrencilere Ücretsiz Dershane Hizmeti.
Van'ın Başkale İlçesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının yararlanması amacıyla bu yıl açılan dershanede 80 öğrenci ücretsiz eğitim alarak üniversite sınavlarına hazırlanıyor.
   İmkânı iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen 80 öğrenci, 2017-2018 eğitim yılında Başkale'de Belediye tarafından hizmete açılan dershanede eğitim alıyor.
   Gençlerin merkezde eğitim görmeleri için sosyal yardımlaşma ve okul müdürlerinin tespitlerinden yararlanan öğrencilere yardımcı kitap ve kaynaklar da ücretsiz dağıtılıyor.
   Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Başkale Belediyesi tardından Yükseköğrenim Kurumları Sınavı  (YKS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavlarına hazırlanan lise son sınıf ve mezun öğrencilerine hazırlık seti kitapları dağıtıldı.
   Başkale Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk sosyal içerikli projelerle örnek olmaya devam edeceklerini söyledi.
   Ülkenin geleceği olan gençlere yeni bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Öztürk "Üniversiteye hazırlanan öğrenci kardeşlerimizin bizlerden sürekli böyle bir talebi vardı. Maddi sıkıntılardan dolayı il merkezine gidemeyen öğrencilerimizin faydalanması için belediyemizin bünyesinde bulunana binamızda etüt merkezi kurduk. Gençlerimize eğitim vermesi için öğretmen arkadaşlar görev yapıyor. Kendilerine yardımcı kaynak da sağladık. Eğitim için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.
   Belediyenin dershanesinde eğitim gören Öğrencilerden Fehmi Üçer "İmkânlarımız kısıtlıydı. Bizlere böyle bir ortam sağlaması ve üniversiteye hazırlık kitapların bizlere vermesinden dolayı Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.



Başkale’deki öğrencilere üniversite hazırlık eğitimi...