Başkale’deki en başarılı okula ziyaret…

Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, ilçenin 2015 yılında Başkale’de TEOG’da en başarılı olan İran sınırındaki Güleçler Ortaokulu’nu ziyaret etti.

VAN 13.11.2016 15:09:29 0
Başkale’deki en başarılı okula ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00

   İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa okullar için yapılan yatırımların yanı sıra ilçedeki eğitim ve öğretimdeki koşulları yerinde inceledi.

   Samsa, okulların eksikliklerini ve bu okullardaki eğitim koşullarını mercek altına almayı sürdürüyor. Bu kapsamda hem ilçedeki okulların fiziki koşullarıyla yakından ilgilenen Samsa, bir yandan da geçtiğimiz yıl yapılan değerlendirmelerde Başkale’nin ‘En Başarılı’ okullu olan İran sınırındaki Güleçler Ortaokulu’nu ziyaret etti.

   Geçtiğimiz yıl Başkale genelinde yapılan değerlendirmelerin ardından ilçenin ‘En Başarılı’ okulu unvanına kavuşan okuldaki ziyarette İlçe halk Eğitim Müdürü Serkan Tekirdağ da eşlik etti. Okul Müdürü Serhat Çakmak ile bir süre karşılıklı görüş alan Samsa, daha sonra okul öğretmenleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

   Okulun en çalışkan öğrencisi Erdoğan Özdemir’le konuşuldu ve yüzde yüzü nasıl yaptığını anlatan Özdemir, bu sene yine Güleçler’i iyi yerlere getireceklerini belirti.

   İlçe Milli Eğitim Müdürü Samsa, yaptığı açıklamalarda Başkale’nin eğitim ve öğretim alanında başarı çıtasının yükselteceklerini belirtti.

   Samsa, başarı ortalamasının geçen yıllara nazaran çok düşük olduğunu söyleyen Samsa, “Fakat bu başarıya 2015 TEOG’da ilçenin en başarılı olan ve İran sınır noktasında olan ve çoğu imkânsızlığa rağmen ilçedeki başarılı en hijyenik ve her şeyi kendileri yapan bu okul ve öğretmenleri her zaman başarıdan başarıya koşacak” dedi.

   Samsa başarının disiplinle geldiğini, Van illinde de başarıya tırmanmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu başarının kahramanlarından biri olarak kabul edilen okul Müdürü Serhat Çakmak’a başta olmak üzere okul öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür etti.

   Başkale’de ki eğitim ve öğretim alanında eksikliklerin çok olduğunu belirten Samsa “Başkale genel anlamdaki eğitim ve öğretim kalitesinin artırılması için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah 24 Kasım’da Başkale’yi daha iyi yerlere getireceğiz” ifadelerini kullandı.

   Samsa, okulun en başarılı öğrenci ve öğretmenleriyle fotoğraf çektirerek okuldan ayrıldı.  

Bölge: Zafer Tayfur