Başkale’deki düğün sanatçılarından seyyar stüdyo

Başkale ilçesinde düğün sanatçıları diye bilinen müzisyenler, düğün evleri önüne kurulan çalgı malzemeleri saatlerce vakitlerini aldığı için çözümü seyyar stüdyo kurmakta buldu.

VAN 8.10.2016 17:29:38 0
Başkale’deki düğün sanatçılarından seyyar stüdyo
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Van ve Hakkâri’de genellikle kır düğünlerinin 2 veya 3 gün boyunca sürmesi, düğün sanatçılarının hem damat evi önünde hem de gelin evi önünde saz çalgılarını kurma zorunda kalması, müzisyenleri yeni bir taktiğe yöneltti. Müzisyenler, çareyi seyyar stüdyo kurmakta buldu.

   Yaklaşık 16 yıldır mahalli sanatçı olan ve düğünlerde müzik yapan Sefer Geveri, Van’da ve Hakkâri’de yaklaşık 4 yıldır seyyar stüdyo kurduğunu ve feraha geçtiğini dile getirdi.

    Geveri daha öncelerde düğünlere gittiğinde nakliye işleri ile hem damat evi önüne hemde gelin evi önünde sahne kurmak zorunda kaldığını ve sürekli müzik yaptığı için sıkıntı yaşadığını belirterek, çareyi bir kamyonet alarak sahneye çevirmekte bulduğunu belirtti. Geveri, “Bu şekilde cihazlarımızın yanı sıra soğuk hava ve tozdan da korunmuş olduk” diye konuştu.

   Geveri, “Seyyar kamyonetimizde elektrik olmadığı zamanlarda bile elektrik sıkıntımız olmuyor. Anlayacağınız bu seyyar stüdyo ekibimizi koruyor, yağmurdan, kardan, güneşten cihazlarımız zarar görmüyor. Nakliye işlemleri yok, hazır halde kurulu. Sadece araç kapaklarını açıp hemen program yapıyoruz” dedi.

  Bölge: Zafer Tayfur