Başkale’de yol yapım çalışmaları tamamlandı

Başkale belediyesi tarafından ilçe genelinde başlatılan yol bakım onarım çalışmaları tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu. İlçe merkezindeki sokak ve caddelerde 27 kilometre sathi binder tabakalı kaplama yol yapım işleri ile 4 km sıcak

VAN 23.11.2018 10:22:24 0
Başkale’de yol yapım çalışmaları tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Başkale ilçesine bağlı kırsal mahallelerde Birinci Kat Sathi Kaplama Yol Yapım İşi ile toplam 10 mahallemizde yollarımız tamamlanıp ulaşıma açıldı.

  Güvendik, Böğrüpek, Gelenler, Albayrak,  Bölekli , Kızılca, Atlılar, Sallıdere , Ortayol, Azıklı Mahallelerinde toplamda 27 kilometre sathi kaplama yapılarak Mahalle içlerindeki yollar daha kullanılabilir hale getirildi.

   Merkez mahallelerde yeni yollar açıldı ve 6 metre genişliğinde 8 cm kalınlığında 4 km sıcak asfalt yapımı çalışması bittiği kullanılabilir hale getirildi.

   İlçe Merkezinde bulunan Yeni Mahalle, Tepebaşı Mahallesi Stabilize Yol çalışmaları yapıldı. Kırsal kesimlerde bulunan Mahallelerde de Stabilize Yol çalışması aralıksız devam ederken Azıklı, Gedikbaşı, Ortayol, Büklümdere, Kaşkol, Belencik, Hatipova, Savaş ve Merkez mahalleler olmak üzere toplam 16 kilometre stabilize yol çalışması tamamlandı.

   Sathi Kaplama yol yapım çalışmalarında alt yapı yapım işinde ve yol geçiş noktalarına döşenmek üzere 600 adet 300 lük büz boru, 200 adet 400 lük büz boru ve 100 adet 600 lük büz boru kırsal olan mahallelerde (Güvendik, Böğrüpek, Gelenler, Albayrak, Bölekli, Kızılca, Atlılar, Sallıdere, Ortayol, Azıklı)  kullanıldı.

  Çalışmaları yerinde inceleyen Başkale Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Asım Solak, Başkale Belediyesi Fen İşleri ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

   Başkan Vekili Solak, yaptığı açıklamada, “Başkale halkı hizmetlerin en güzeline layık. Belediye olarak ilçemizin yollarının daha modern ve güzel olması için çalışmalarımıza hız verdik. Bunun neticesinde yollarımız asfalta kavuştu” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi