Başkale'de ilginç taşımalı eğitim…

Başkale İlçesi'ne bağlı Köprüağzı Mahallesi'nde oturan 58 öğrenci, at ve eşek sırtında taşımalı eğitim görüyor.

VAN 18.03.2015 16:26:29 0
Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00
                 İlçeye bağlı Köprüağzı Mahallesi'nde oturan 58 öğrenci prosedür gereği servis verilmeyince at ve eşek sırtında yaklaşık bin 200 metrelik rampalı engebeli yolu aşarak okula gidebiliyor.

               Okula bin 200 metre uzaklıktaki ilköğretim okuluna gidip, dönmek için her gün veliler çocuklarını bazen at sırtında, bazen taşıyarak okula götürmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Başkale İlçesi'ne 42 kilometre uzaklıktaki Köprüağzı Mahallesinde kışın çetin geçtiği için yağışlı havalarda velilerin yol çilesi artıyor yabani hayvan saldırısından korkan veliler kar yağışı bazen metreyi bulduğu engebeli arazide öğrencilerini eşek atlarla okula kadar götürüp tekrar getirmek zorunda kalıyorlar.

               Mahalle sakinlerinden olan Nejdet Delibaş yaptığı açıklamada "Milli eğitim bakanlığında gelen müfettişler metre baz alınarak servis verdikleri için bizim mahalle metre yetmediği için servis verilmiyor. Bizler yetkililerden servis taleb ediyoruz arazi engebelidir kış aylarında gecelerin uzun olması günlerinde kısa olmasından dolayı öğleden sonra okulla giden çocuklar akşam saatlerinde yabani hayvanlarla karşı karşıya gelebilirler muhakkak velilerin gidip öğrencileri almaları gerekmektedir dağlık alanda olan okullun çocuklarının fırtınayla karşılaştıkları ve bu Aylarda aşırı çamurla kaplı olması nedeniyle bazı veliler çocuklarını at sırtında okula götürüp- getiriyor. Çocuklarımız her gün okula gitmek için bu eziyeti yaşıyor. Beyaz Özlü mezramız mahalleden daha yakın orası taşınıyor bizim öğrencilerimiz taşınmıyor. Sorunun çözülmesi için yetkililere defalarca dilekçe verdik fakat sonuç alamadık. Müfettişler prosedür gereği metre olarak ölçüyor mahalleniz merkez diye servis vermiyor arazi engebeli ve rampa çocuklarımız mağdur oluyor" dedi.

             Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre mevzuat gereği Milli eğitim bakanlığı taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmeliğinin 8 maddesi uyarınca taşıma yerleşim yerinin taşıma merkezine uzaklığının 2 kilometre uzak olması şartı nedeniyle servis sağlanamadığını belirtildi.  

   Bölge: Zafer Tayfur