Başkale’de evde bakım ziyaretleri sürüyor

Başkale devlet Hastanesinde tedavi gören hastaların tedavilerini takip etmeye devam eden evde bakım hizmetti ekipleri, hasta ziyaretlerini sürdürüyor.

VAN 13.04.2015 16:23:20 0
Başkale’de evde bakım ziyaretleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Başkale merkez ve mahallerde Yatağa tam bağımlı olan yatalak hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin ev ortamında   karşılanabilmesi için evde sağlık birimi  hizmetleri ağır durumdaki hastaları, kronik hastalığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi olması gereken yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olup özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumda olan hastalığı olan  (Alzheimer, Felç, Demans) herhangi bir sağlık kuruluşuna  gidemeyecek durumda olan hastalar evde bakım hizmetlerinden yararlandırılıyor.
 Başkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Onur Duran, “Evde sağlık birimin görevi hastaya teşhis koymak değil. Daha önce uzman doktor tarafından konulmuş tanı ve tedaviye uygun hizmet vermektir. Hastanemiz 651 20 37 numaralı telefonu arayarak. Başkale Devlet Hastanesi evde sağlık hizmetleri hafta içi mesai saatlerinde ve randevu sistemi ile hizmet vermektedir. Evde bakım hizmetlerine kayıt yaptıran hasta ya da hasta yakınlarının ilçe sınırları içerisinde olmak kaydıyla  ikamet ettiği adrese Evde Sağlık Ekibi giderek hastanın genel kontrolünü yapmakta.  Daha sonra hastaları belli periyotlarla ziyaret edilerek bakım ve tedavileri düzenli olarak yapılır. Hastanın hangi sıklıkla ziyaret edilmesi gerektiği bakım ve tedavi planı doğrultusunda hekim tarafından belirlenmektedir” dedi.

Bölge:Zafer Tayfur