Başkale'de eğitim seferberliği toplantısı…

Eğitimde son sırada olan Başkale'de, söz konusu tablonun değişmesi ve ilçenin eğitim konusunda iyi bir yerlere gelmesi için toplantı yapıldı.

VAN 19.03.2015 19:08:47 0
Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00
          Başkale İlçesindeki okullarda eğitim ve öğretim başarısını artırmak ve eksiklilerin giderilmesi hususunda Eylem Planlarının hazırlanması kapsamında İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda toplantı gerçekleşti. 
Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve ilçede görev yapan lise orta öğretim ve ilköğretim okullarının müdürleri katıldı. 

             İlçenin Van'da eğitim konusunda son sırada bulunması ve ilçenin eğitim düzeyinin daha yükseğe çıkması için neler yapılması konusunda karalar alındı. 
Okuma yazma bilmeyen ara sınıflardaki öğrencileri okumaya geçirmek için düzenli bir takip planının hazırlanması.

            Sürekli devamsızlık yapan öğrencilerin okula kazandırılmasına yönelik eylem planı konusunda okul müdürlerinden de görüşler alındı.

            İlçenin eğitim ve öğretimde daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar başlatıldığı ve Başkale'nin Atlılar köyünde 20 yıl önce okul okuyan ve şimdi ilçede Eczacılık yapan Evin Polat da ilçede bulunan Anadolu imam hatip lisesi konferans salonunda öğrencilerle bir toplantı yaptı. 
Polat, "İnanmak ve başarmak her insanın hakkı. Sizlerin de özellikle bu bölgede inanmak başarmanın yolu aileden geçer. Bölgede kızların okuması ve okul gitmesi eskilerden hiç yoktu, ama ben bu ilçenin bir köyünde okudum ve sizler de 20 yaşına kadar okul okuyorsunuz. Niçin, topluma yararlı birey olmak ve iyiyi yerlerde olmak için" dedi. 

                 Polat başarılı olmak ve başarıyı elde etmek için derslere önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bölge: Zafer Tayfur