Başkale’de Diyaliz Merkezi hizmette…

Van Başkale Belediyesi tarafından yaptırılan Diyaliz merkezi ve Yeni yapılan Acil servisinin açılışı yapıldı. Hastanenin bahçesinde 1 katlı yapılan diyaliz merkezi hizmete girdi.

VAN 29.11.2018 15:52:13 0
Başkale’de Diyaliz Merkezi hizmette…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan vatandaşların daha iyi bir ortamda tedavi görmeleri için hastanenin bahçesinde kendi öz kaynaklarıyla yaptığı açılışı yapıldı.

   Bir katlı olarak yapılan binanın açılışını yapan Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, yeni diyaliz merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

   5 diyaliz cihazı, Ağustos ayından itibaren hizmet vermeye başladığını vurgulayan Kaymakam Solak, hastane bahçesinde bulunan diyaliz merkezinin 250 Bin TL’ye yapıldığını belirtti.

   Kaymakam Solak, “Diyaliz merkezinin açılışını yapıyoruz. Belediyemiz bu çalışmalarını tamamen kendi öz kaynaklarıyla yapıyor. Yaklaşık 250 bin TL maliyetle bu bina yapıldı. Bugün halkımızın hizmetine açıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İl Sağlım Müdürümüzle de bir görüşme gerçekleştirdik. İlçemize yeni bir devlet hastanesi yapılaması için belediyemize ait 17 dönüm arazi tahsisini gerçekleştirdik. Protokole hazır hale getirdik. Sağlık bakanlığımızın Başkale Devlet Hastanesini yatırım programına almasını bekliyoruz. Başkale halkının daha iyi şartlarda hizmet almasını sağlamak istiyoruz.” dedi.

   Yeni Diyaliz merkezinde tedavi gören İsmet İner isimli vatandaş, daha güzel şartlarda tedavi olduklarını belirterek, “ Daha önce tedavi gördüğümüz yer bodrum kattaydı. Havasızdı. Hastalara yetmiyordu. Yeni yapılan Diyaliz merkezi çok iyi. Bize bu hizmetleri sunan kaymakamımıza teşekkür ederiz Allah razı olsun” diye konuştu.

    Açılış Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hüsnü Bozkurt Uza, Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Kılınç, Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünetçioğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Bahadır, Öndeş, Kamu Kurum müdürleri, Hastane yönetimi ve vatandaşlar katıldı.