Yüksekdağ’dan %97’lik rekora teşekkür ziyareti…

Başkale ilçesinde (HDP’nin7 Haziran genel seçimlerinde %97.44 oy aldığıBaşkale’ye, HDPeş genel başkanı Figen Yüksekdağ ve milletvekilleri tarafından yoğun çalışma programlarına rağmen teşekkür ziyaretinde bulunuldu.

BAŞKALE 19.06.2015 19:01:33 0
Yüksekdağ’dan %97’lik rekora teşekkür ziyareti…
Tarih: 01.01.0001 00:00
HDP Eş genel başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Derya Hayva, HDP Van Milletvekilleri, Lezgin Botan, Remzi Özgökçe, Tuğba Hezer ve Adem Özyaşar, HDP ve DBP il yöneticileri ile birlikte Başkale’de parti, belediye ve esnaf ziyaretinde bulundular.
Van-Hakkari karayolunun Melkawa düzlüğünde karşılanan HDP heyeti ilk olarak HDP Başkale ilçe binasını ziyaret etti. Gelen heyeti burada HDP İlçe Eş Başkanı Gülistan Orhan ve HDP’li yöneticiler karşıladı.
HDP ilçe binasında Başkale’nin Türkiye rakoru kırarak aldığı %97.44’lük oy oranına değinen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ “Geride bıraktığımız seçim döneminde bütün komplolara, saldırılara ve kuşatmalara rağmen neredeyse kelleyi koltuğa alıp çalışma yürüttük bütün halkımızla beraber. Van’da ve Başkale’de, bu bölgede sayısız kez, gözaltı ve tutuklama operasyonlarıyla karşı karşıya kaldık. Yöneticilerimiz, parti görevlisi arkadaşlarımız gözaltına alındı, tutuklandı. Ama buna rağmen sizin bu kararlı yürüyüşünüzü durduramadılar. Çok şükür %97 oranla buradaki kazandığımız başarının önüne geçemediler. Ve buranın, Başkale'nin bu büyük başarısı, emeği ve fedakârlığı Van’da da büyük bir zafere dönüştü, bütün Türkiye’de de büyük bir zafere dönüştü. Şimdi bizler bu kazandığımız zaferin sorumluluğuyla, ağırlığıyla hala çalışmaya devam ediyoruz. 7 Haziran seçimlerinden bu yana hiç biriniz eminim ki durmadınız bizler de durmadık, durmayacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından esnafı ziyaret eden HDP heyeti buradan kendilerine eşlik eden ve aralarında DBP ilçe eş başkanları Senar Yeşilırmak ve Zelal Zehra Ayhan, Belediye Eş Başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, HDP İlçe Eş Başkanı Gülistan Orhan, belediye meclis üyeleri, Kurdi-Der, Meya-Der, KJA ve diğer STK üyeleriyle beraber esnaf ziyaretinden sonra DBP ilçe binasına geçtiler. Burada DBP ilçe eş başkanı Senar Yeşilırmak gelen HDP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Başkale’nin yerleşim yeri olarak da en yüksek rakıma sahip olduğunu ve bu yüksekliğe layık bir şekilde bütün renkleriyle HDP’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek “Biz Başkale’de hem Kürdistan hem de Türkiye rekorunu kırdık. Bu rekoru da bütün kardeş halklara armağan ediyoruz” dedi. Hepimizin temennisi hem Türkiye, hem Kürdistan, hem de Orta doğuya barışın gelmesidir” dedi.
HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindekiler Başkale belediyesini de ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Bölge: Zafer Tayfur