HDP'li bileşenlerden gözaltı tepkisi…

Başkale'de Ak Parti heyeti ile HDP'li olduğu belirtilen bir grup arasındaki gerginlik sonucunda 4 kişi gözaltına alındı. HDP'li bileşenler basın açıklaması yaparak bu duruma tepki gösterdi.

BAŞKALE 4.05.2015 19:15:46 0
HDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
Başkale'de gerginlik ve kısa süreli olayların ardından gözaltına alınan DBP Başkale İlçe Eşbaşkanı Senar Yeşilırmak, DTK delegesi Derviş Polat, Başkale Belediye Meclis üyesi Selahattin Bozkurt ve HDP İlçe Yöneticisi Mehmet Salih Tayfun gözaltına alındı.
Yapılan gözaltıları protesto etmek isteyen aralarında HDP Van Milletvekili Adayı Selami Özyaşar'ın da bulunduğu HDP, BDP, Başkale Belediyesi, KJA, Meya-Der, Kurdi-Der, Barış Anneleri İnisiyatifi, Başkale Belediyesi Eğitim Destek Evi ve kalabalık bir kitle Başkale HDP Seçim bürosu önünde basın açıklaması yaptı.
HDP Van İl yöneticisi Aycan Ergün'ün okuduğu basın açıklamasında; "İlçemizde gelişen ve resmen provokasyon olan eylem AKP İl yönetimi tarafından çarpıtılarak basına sunulmuştur. Seçim sürecinde var olacak tüm provokatif eylemleri tetikleyen ve ateşleyen yine AKP'nin kendisidir" dedi.
Ergün açıklamanın devamın da "AKP teşkilat sorumlusu Süleyman Soylu'nun hassas bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde "Van'ı HDP'nin Başına Yıkarız" söylemi Başkale'de yapılan gözaltılarla sonuçlanmıştır. Bizler tüm bileşenler olarak asla oyunlara gelmeyeceğimizi örgütlü gücümüzle sonuna kadar direneceğimizi ve yaratılacak hiçbir provokasyonda yer almayacağımızı özellikle belirtiyoruz. Hiçbir tabanının olmadığı bir yerde AKP'nin gelip halkı kışkırtması ve esnafın ziyaretleri bile kabul etmemesi bu heyetin ısrarla esnafa gitmesi olayın başka bir boyutudur. Gözaltına alınan ilçe başkanımız Senar Yeşilırmak, DTK delegesi Derviş Polat, HDP yöneticisi Mehmet Salih Tayfun ve belediye meclis üyesi Selahattin Bozkurt'un en kısa zamanda serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
Basın açıklaması "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ile son buldu.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi