Başkale travertenlerine ilgi artıyor

Van’ın Başkale ilçesinde bulunan ve son yıllarda tanınmaya başlanan travertenlere ilgi artıyor. Gruplar halinde ziyaret edilen travertenler Pamukkale’yi andırırken, bölgeyi ilk kez görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Söz konusu alan

VAN 25.06.2019 12:07:08 0
Başkale travertenlerine ilgi artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Başkale ilçesi Dereiçi bölgesinde yer alan ve Denizli’deki Pamukkale’yi andıran travertenlere ziyaretler gün geçtikçe artıyor. Aktivistlerin yanı sıra, yerli turistleri de bu bölgede görmek mümkün hale geldi. 
Başkale travertenleri, son yıllarda bölgeyi ziyaret eden dağcı grupların ve çevrecilerin sosyal medyada yer alan paylaşımları ve yapılan sınırlı sayıdaki haber ve tanıtım sayesinde fark edildi.  Bu nedenle de, her geçen sürede, bölgeye olan ilginin daha da artması dikkat çekiyor. 

DAĞCILAR YİNE BÖLGEDE
Bölgenin tanıtımında önemli rol alan Van’ın dağcı gruplarından biri olan Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri de, önceki gün yine travertenlerin olduğu bölgeyi ziyaret etti.
Dağcılara, vatandaşlar da eşlik ederek, hafta sonlarını bu doğa harikası görüntüler içinde değerlendirdi.  

TUR DÜZENLENİYOR
Travertenlerin kamuoyu tarafından öğrenilmesi, özellikle iç turizm açısında Van’daki turizm rehberleri ve şirketleri için de bir güzergâh olmaya başladı. 
Van’daki bazı tur şirketleri, şimdi batı illerinden ve çevre iller ile İran’dan gelen turistler için travertenlerin olduğu bölgeye tur düzenliyor.

YAŞANAN SIKINTILAR
Başkale ve Van başta olmak üzere bölgenin turizmine önemli katkı yapması beklenen travertenlerde iki önemli sorun olduğu belirtiliyor.
Travertenlerde şu an yaşanan sorunlardan birinin travertenlerdeki su akışkanlığı, diğerinin ise, ziyaret için yol sorunu olduğu ifade ediliyor.

YETKİLİLERE ÇAĞRI 
Bölgeyi ziyaret edenler, travertenlerdeki su zamanla yön değiştirdiği için yer yer kurumaya başladığını ve doğal özelliğini kaybetmeye yüz tuttuğunu, buraya giden yolun da tamamen stabilize bir yol olduğu için büyük sıkıntılar yaşandığını ifade ediyor.  
Yol yapılmasını talep eden ve travertenlere sahip çıkılmasını isteyen ziyaretçiler, yetkililerin dikkatini bu yöne çekmek istiyor. 
Özel Haber: Adil HARMANCI

Başkale travertenlerine ilgi artıyor

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi