Başkale sınırında 48 yabancı uyruklu yakalandı

Van'ın Başkale ilçesinde yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışan Afganistan ve Pakistan uyruklu 48 kişi yakalandı.

VAN 30.03.2018 15:18:56 0
Başkale sınırında 48 yabancı uyruklu yakalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Alınan bilgiye göre,  Başkale ilçe jandarma komutanlığına bağlı, Aşağı Çaldıran Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri İran sınırındaki Esenyamaç Mahallesinde Seyir halinde bir grubun ilerlediğini gören güvenlik güçleri kimlik istedikleri kişilerin yabancı uyruklu olduğu ve soğuktan titreyen kişiler olduğu belirlendi.

   Fırtına ve tipi nedeniyle bölgedeki belli süre yürüdükten sonra 48 kişiyi, dondurucu soğukta 2 saat süren yolculuk ve çalışma sonucu kurtarılarak, askerler soğuktan etkilenen kaçaklara sırtındaki parkayı giydirerek, üşümemesini sağladı. Grupta bulunan çocuklara ve kadınlara sıcak süt ve çay ikram edildi.

  Soğuk havadan etkilenen yabancı uyruklular Sıcak ortamda misafir edilerek, kaçaklardan durumu ciddi olan 13 yaşındaki Pakistan uyruklu kız ve babası Başkale devlet hastanesine kaldırıldı.

   Hastanede yapılan muayeden sonra Van bölge eğitim ve araştırma hastanesine sevk edileceği belirtirken Mehmetçik, soğuktan etkilenen Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçakları ilçe merkezine ulaştırarak

  Başkale Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçaklar işlemlerinin ardından Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne sevk edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi