Başkale MYO, yeni bir boyut kazandı

Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Başkale Çalışma Platformu Başkale İlçesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Başkale Meslek Yüksekokulu'nun açılması için başlattığı çalışmalar yeni bir boyut kazandı.

VAN 1.05.2015 20:46:51 0
Başkale MYO, yeni bir boyut kazandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi ve Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman ve Başkale Çalışma Platformu Üyeleri Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse'yi makamında ziyaret etti. Daha sonra Başkale Meslek Yüksekokulu hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, meslek yüksek okulunun Başkale'nin ekonomik-sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sunacağı, ilçenin gelişmesine ivme kazandırılacağı ifade edildi.
Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, Rektör Prof.Dr. Peyami Battal, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman ve Başkaleli esnaf ve tüccarlardan oluşan heyet Başkale Yatılı Bölge Okulu binasında incelemelerde bulundu.
Y.Y.Ü. Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, Başkale Meslek Yüksekokulu'nun ilçede açılmasını istediklerini belirterek bunun için altyapı şartlarının uygun olması gerektiğini söyledi. Battal "Bugün burada Van TSO Yönetim Kurulu ile birlikte incelemelerde bulunuyoruz. YİBO binasını gezdik. Önümüzdeki hafta teknik bir heyet binada teknik incelemelerde bulunacaklar. Oradan çıkarak rapor doğrultusunda hareket edeceğiz" ifadesini kullandı.
Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi de "Başkale Çalışma Platformu olarak ilçede Meslek Yüksekokulu açılması için rektörümüzle bir çalışma içindeyiz. YİBO Binasının kullanılması fikri var. Ancak teknik incelemeler yapıldıktan sonra karar verilecek. Yapılacak her çalışmaya Van TSO ve üyesi olduğumuz Başkale Çalışma Platformu olarak destek vereceğiz" dedi.