Başkale Milli Eğitim Müdürü ceketini çıkardı çöpleri topladı

Van’ın Başkale ilçesinde eğitim öğretim ilk haftasında okulları gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, okulun önündeki çöpleri görünce ceketini çıkarıp çöp topladı.

VAN 5.10.2016 18:54:54 0
Başkale Milli Eğitim Müdürü ceketini çıkardı çöpleri topladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Zafer Tayfur

   Başkale ilçesindeki Tepebaşı Mahallesinde bulunan Atatürk Ortaokulunu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, beraberinde halk eğitim müdürü ile birlikte burada çöp manzarasıyla karşılaşınca ceketini çıkarıp çöp toplamaya başladı.

   İlçe merkezinde bulunan 8 derslik ve 250 öğrencisi olan okulun çöplerini toplayan müdürler “Geleceğimiz olan çocuklarımızı çöplüklerden mi yetiştireceğiz” dediler.

    Okulda hizmetli ve İş kur personeli olmadığını söyleyen müdür “Geleceğimiz olan çocuklarımızı çöplerden eğitim verecek kadar küçülmedim hafta da iki gün çöpleri ben ile şube müdürlerim ile halk eğitim müdürüm ve öğretmenlerim toplayacak ve buraya personel verilene kadar çöpleri toplayacağız” dedi.

   Akşam da ilçede bulunan İmam Hatip lisesinin pansiyonlarında incelemelerde bulunan ve pansiyonlarda  kalan öğrencilere etüt dersi veren Samsa, “Sizin en önemli yıllarınızdır bu yıllar okuyun iyiyi bir üniversite kazanın emir alan değil emir veren olun hayatın en önemli yolu bu pansiyonlarda ve yibolardan geçer. Bu yaşta zorluklarla mücadele etmeyi bu yaşta hayatı öğrenin” dedi.

   Akademik başarıyı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Samsa, pansiyonlu okullarda gece eğitim vereceğini ve gündüzlerde 8 yıllıklar ve liselerde başarı için çalışacaklarını belirtti.