BASIN NELERE YER VERDİ

Van basınında öne çıkan başlıklar

VAN 25.03.2013 10:39:06 0
BASIN NELERE YER VERDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: "ULUDERE RAPORUNUN ZAMANLAMASI MANİDAR"
Uludere raporunun açıklanma zamanının manidar olduğunu söyleyen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Avukat M. Hüseyin Yılmaz, oluşturulan sakin havayla beraber kimsenin olumlu işleyen sürece ters bir kelime kullanamadığını ifade etti.


GAZETE VAN: VAN`DA BİNALAR YANLIŞ YÖNTEMLERLE YIKILIYOR
Van`da depremin ardından başlayan hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor; ancak bu yıkımların herhangi bir önlem alınmadan yapılması vatandaşın tepkisine neden olurken, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Genel Sekreteri Şemsettin Bakır Bu şekilde yıkım yapılamaz dedi

MERKUR HABER: VAN`A ÇILGIN PROJE: VAN EYE
Van Gölü`nün kıyısına lüks yatlar için marina ve kent içi su kanalları yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu`ya daha fazla yatırım çekmek, marka şehirler çıkarmak için harekete geçti. Bu amaçla başta Van olmak üzere Diyarbakır, Erzurum, Ağrı, Şanlıurfa gibi Doğu ve Güneydoğu illerini dünya şehirleriyle yarıştırmak için kentsel tasarım projeleri hazırlanacak.


WAN HABER: HÜDA-PAR VAN İL BAŞKANLIĞI TEKBİRLERLE AÇILDI
Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, "Eğer İslam kardeşliği diyorsak, adilane bir paylaşım, eşit bir temsiliyet gerekiyor. Bu coğrafyada, bu ülkede bir Türk`ün sahip olduğu hakların aynısına diğer kavimdeki kardeşlerimizin de sahip olması gerekiyor" dedi.


HABER VAN: VAN`DA 3.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü`nden alınan bilgiye göre, önceki gün saat 08.13`te merkez üssü Vangölü olan 3,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.


VAN SESİ: KÜRTÇE BİTKİ ADLARI SÖZLÜĞÜ TANITILDI
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Görevlisi Mehmet Fırat tarafından hazırlanan `Ferhenga Navên Riwekên Bi Kurdî` (Kürtçe Bitki Adları Sözlüğü) isimli sözlüğün tanıtımı yapıldı


PRESTİJ: TEKSTİL KENT`E START VERİLDİ
Tekstilkenti`ne yapım çalışmasına başlandı. Sonbaharda ihalesi tamamlanan içme ve atık su ile elektrik gibi altyapı çalışmaları için start verildi (Fırat Arslan- İLKHA)